Svampet kage med smørstegte æbler - Svampet æblekage

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Svampet kage med smørstegte æbler

Svampet kage med smørstegte æbler – Opskrift på svampet kage bagt med smørstegte og karamelliserede æbler. Denne kage er en rigtig lækker æblekage med en svampet vaniljekagebund, som er bagt med æbler stegt i smør med sukker og kanel.

Æblerne giver en dejlig syrlighed til den søde kage. Jeg har pyntet kagen med hasselnøddeflager og hvidt svenske perlesukker, men kagen kan også sagtens pyntes med hakkede mandler og rørsukker.

Kagen er virkelig nem at lave, og det er sådan en kage, der nemt kan bages og serveres til mange personer, da den består af ganske få elementer, og kan sagtens laves i dobbelt portion. Kagen kan også bages dagen inden servering og blot opbevares på køl. Prøv også denne æblecrumble med karamel, makronkage med æbler eller min bedste opskrift på gammeldags æblekage. Rigtig god fornøjelse!

Svampet kage med smørstegte æbler

Opskrift til 8-10 personer
Forberedelse 20 min.
Tilberedning 25 min.
I alt 45 min.

Ingredienser

Kagebund
Smørstegte æbler med kanel
Derudover

Fremgangsmåde

Kagebund

Tænd ovnen på 175 C varmluft.

Pisk æg og sukker lyst, luftigt og “sejt”. Bland bagepulver, vaniljesukker og mel og sigt det i dejen. Vend det herefter forsigtigt ned i dejen med en dejskraber. Tilsæt kogende vand lidt ad gangen og vend det forsigtigt i dejen med en dejskraber. Hæld dejen i en form på 30×40 cm beklædt med bagepapir.

Smørstegte æbler med kanel

Steg æblerne i smørret ved middelvarme og tilsæt brun farin og kanel. Lad det stege ved omrøring indtil æblerne er møre og karamelliserede.

Fordel de smørstegte æbler på kagebunden og vend dem lidt ned i dejen. Drys med hasselnøddeflager og hvidt perlesukker. Bag kagen i ca. 20 minutter. Lad kagen afkøle.

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar