Chokolademarengs - Opskrift på chewy marengskager med chokolade

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Chokolademarengs

Chokolademarengs – Opskrift på lækre, sprøde og chewy chokolademarengs. Disse marengskager med chokolade er så lækre og nemme at lave. Marengsen består af en helt almindelig marengsmasse, som vendes med smeltet mørk chokolade, så der dannes swirls i marengsen. Jeg har tilføjet havsalt til chokoladen, og det smager så lækkert med den søde marengs, den bitre og salt chokolade. Jeg bruger mørk chokolade 64 %, men en mørkere eller lysere chokolade kan også sagtens anvendes.

Marengskagerne er perfekte at lave til mange mennesker, da de egentlig bare passer sig selv i ovnen. Når de er færdige og helt tørre, så kan de opbevares i bøtter med tætsluttende låg ved stuetemperatur. Der kan de sagtens holde sig i op til 1 uge. Chokolademarengs kan serveres, som de er eller med letpisket flødeskum og friske bær. Prøv også min opskrift på pavlova lagkage med hindbærcurd. Rigtig god fornøjelse!

Chokolademarengs

Opskrift til 4-8 personer
Forberedelse 15 min.
Tilberedning 2 t.
I alt +2 t.

Ingredienser

Chokolademarengs (ca. 8-10 stk.)

Fremgangsmåde

Chokolademarengs

Tænd ovnen på 100 C varmluft.

Pisk æggehviderne stive med en elpisker. Tilsæt sukker og vaniljesukker lidt af gangen imens der fortsat piskes. Tilsæt til sidst eddike og pisk massen til en sej og blank marengs. Smelt chokoladen og rør havsalt i. Hæld chokoladen i marengsen og vend det lidt rundt med en dejskraber, sådan så der både er helt hvidt marengs, men også noget med chokolade.

Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt marengsen på pladen på to skeer. Bag marengsen i ca. 1 time og sluk for ovnen og lad marengsen tørre 1 timer mere i den slukkede ovn. Marengsen skal slippe bagepapiret, hvis den ikke gør det, så lad den stå i ovnen i længere tid. Velbekomme!

 

 

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

9 kommentarer
  1. Ser mega lækre ud! Jeg er en sucker for lakrids og lakrids-marengs – hvordan ville du gribe det an? 🙂

    1. Årh, det ville være så lækkert med lakrids! Tilsæt ca. 1 spsk. lakridspulver eller lakridssirup til marengsen 🙂

  2. Kan man bruger hvidvinsddikke eller æblecider eddike i stedet for lager eddike? Eller er det vigtigt det er den?
    Tusind tak for de aller bedste opskrifter!!

  3. Smagen er rigtig god, jeg puttede dog mere salt i, da jeg synes det spiller vildt godt op mod en sød marengs. Men marengsen bliver meget blød og mister sin sejhed når chokoladen kommer i. Den er meget svær at sætte med sprøjtepose.

    1. Jeg sætter den med skeer og ikke sprøjtepose. Måske har du rørt for meget i marengsen, da chokoladen kom i? 🙂

      1. Rørte næsten ikke, men den er måske blevet rørt lidt mere i forbindelse med at blive puttet i sprøjtepose. Læste godt at du brugte skeer, men havde brug for små marengs, hvor sprøjtepose er nemmest. Det har heldigvis ikke gjort noget for smagen, de står bare ikke så skarpt som dem uden chokolade, men det betyder jo ikke noget.

Skriv en kommentar