Saltede citroner - Opskrift på citroner i saltlage, perfekt til dressing og fisk

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Saltede citroner

Saltede citroner – Opskrift på lækre saltsyltede citroner/citroner i saltlage. Saltede citroner er så lækkert og virkelig nemt at lave. Saltede citroner er kendt fra det marokkanske køkken og det kræver kun friske saftige citroner og salt, og så en god portion tålmodighed. De syltede citroner skal nemlig stå mørkt og køligt i 1-2 måneder, inden de kan spises, for så har de udviklet en skøn smag. Saltsyltede citroner smager virkelig helt vidunderligt. Det er super smart at lave saltede citroner, for hvis man har en masse citroner i overskud, så undgår man madspild, da man bruger hele citronen. Skallen bliver nemlig blød efter at have ligget i saltlagen, så man bruger hele citronen, som man enten bare hakker fint eller kommer et stykke citron ned i en gryderet f.eks.

Hvad kan jeg bruge saltede citroner til?

De saltede citroner er en god smagsgiver i mange retter, både varme gryderetter, men også kolde dressinger, salater og er perfekt tilbehør til kød, og i særdeleshed fisk. Jeg bruger det ofte i en dressing bestående af græsk yoghurt, peber og en smule sukker. En nem og lækker dressing som kan bruges til det meste.

Citronerne kan også bruges sammen med stegt spidskål, i tzatziki, gyros, laks, i pastaretter eller pesto.

Vær opmærksom på, at citronerne skal dækkes helt af saft/vand ellers mugner de hurtigt. Hver gang du skal tage citroner fra glasset, så skal det gøres med helt rene skeer eller gafler, så der ikke kommer bakterier i. Når citronerne har stået i 1-2 måneder og du begynder at tage af dem, så kan de opbevares i køleskabet i glasset. Rigtig god fornøjelse!

Saltede citroner

Opskrift til 4-6 personer
Forberedelse 10 min.
Tilberedning 5 min.
I alt 15 min.

Ingredienser

Saltede citroner

Fremgangsmåde

Saltede citroner

Vask citronerne grundigt. Skær et kryds i toppen af 6 citroner, uden at skære helt igennem citronerne. Fyld dem med salt. Kom lidt salt i bunden af et stort skoldet glas, der kan lukke tæt. Kom de 6 citroner i og kom lidt salt ovenpå. Skær de 4 sidste citroner over og pres saften ned i glasset. Kom citronerne ned i glasset og hæld resten af saltet på. Mos sammen med en grydeske eller en morter, så saften bliver presset ud af citronerne og citronerne bliver dækket af saften. Hvis der ikke er nok saft i citronerne, så kan der hældes kogende vand på. Kom herefter låget på. Lad citronerne stå et mørkt og køligt sted i 1-2 måneder før de kan bruges. Rør gerne i citronerne med en helt ren ske undervejs, da saltet vil falde til bunds, så det er vigtigt, at saltet bliver ordenligt fordelt. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar