Kålsalat med bagte tomater og pinjekerner – Opskrift på lækker smagfuld kålsalat med spidskål, blomkål, bagte tomater, pinjekerner og feta. Jeg elsker spidskål, og især når det kommes i en salat med andre forskellige lækkerier. Denne salat er så skøn og lækker og perfekt tilbehør til f.eks. kød, fisk eller andet grønt.
Salaten består af fintsnittet spidskål som blandes og “klemmes” sammen med citronsaft, blomkål, smuldret feta, bagte tomater med olivenolie og hvidløg og tilsidst toppes salaten med ristede pinjekerner. Saften, olien og hvidløget, fra de bagte tomater, giver en virkelig god smag til salaten, og der behøver derfor ikke at tilsættes nogen form for dressing.
Hvis du ønsker at tilsætte mere fylde til salaten, så den udgør et helt måltid, så kan der tilsættes f.eks. quinoa, couscous eller bulgur, for mere mæthed. Der kan også tilsættes stegt kylling til salaten. Rigtig god fornøjelse!
Kålsalat med bagte tomater og pinjekerner
Ingredienser
Bagte tomaterFremgangsmåde
Bagte tomater
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Kom tomaterne i et fad og kom olivenolie,hvidløg, timian, salt og peber på og bland det godt rundt. Bag tomaterne i ca. 30 minutter indtil tomaterne er “rynkede”. Lad tomaterne afkøle.
Kom fintsnittet spidskål op i et fad eller skål og klem citronsaften godt ind i kålen med hænderne. Kom blomkål på og top med smuldret feta, tomaterne, med saften og olien, og tilsidst drysses pinjekernerne på. Nyd salaten med det samme eller stil den på køl indtil servering. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar