Eggnog – Opskrift på den klassiske amerikanske juledrink. Eggnog er en æggepunch (æggesnaps) tilsat muskatnød, kanel, nelliker, vanilje, mælk og fløde som koges op under piskning. Herefter køles massen ned, blandes med alkohol og pyntes med flødeskum og kanelstænger. En sød, cremet og krydret juledrink, som sagtens kan laves og serveres i en alkoholfri version.
Der findes stort set ikke en amerikansk julefilm, hvor de ikke drikker varm chokolade eller eggnog. Amerikanerne drikker eggnog til Thanksgiving, men også i dagene op til jul. Det er sådan en hyggelig drink at servere i juletiden, omend den er lidt i den tunge ende, så lav gerne små delikate glas, når den skal serveres og opbevar resten på køl i op til 1 uge.
Eggnog kan serveres med forskellige slags alkohol (eller helt uden). Prøv med f.eks. rom, whiskey eller cognac. Jeg har pyntet med flødeskum, et drys muskatnød og kanel samt kanelstænger. Men hvis du synes det bliver lidt for meget med flødeskummen, så kan den helt undlades. Prøv også at pynte med slikstokke aka bismarckstokke. Prøv også min opskrift på pumpkin spice latte eller varm chokoalde. Rigtig god fornøjelse!
Eggnog
Ingredienser
EggnogFremgangsmåde
Eggnog
Pisk æggeblommer, sukker, muskatnød, kanel, nelliker og vaniljesukker til en sej og luftig æggesnaps.
Varm fløde og mælk op i en gryde til det når ca. 45 C.
Hæld den varme fløde/mælkeblanding op i æggesnapsen lidt ad gangen og pisk det godt. Hæld hele blanding i gryden og varm det op under piskning til det når 65 C. Det må endelig ikke blive varmere, for så bliver det nærmest til røræg.
Hæld den varme blanding i en høj flaske eller kande og stil på køl indtil det er helt afkølet. Det tykner lidt, når det bliver koldt.
Ved servering piskes fløden til en let flødeskum. Rør godt rundt i eggnog-blandningen, så det hele bliver godt fordelt. Kom eggnog i glas og smag til med alkohol. Pynt med flødeskum og et drys muskatnød og kanel. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar