Cheesecake med jordbær - Opskrift på den lækreste, bløde cheesecake

SE ALLE MINE OPSKRIFTER TIL PÅSKEFROKOSTEN HER

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Jordbærcheesecake

Det her er den lækreste, cremede cheesecake med jordbær. En skøn og frisk cheesecake med en dejlig sød smag af jordbær. Denne kage bringer mig tilbage til barndommen og de små jordbærispinde, min mormor og morfar altid serverede for mine søskende og mig.  Helt bløde og cremede i konsistensen, præcis som denne cheesecake. Rigtig god fornøjelse!

 

Tip: Brug gerne friske, danske jordbær. Laver du kagen uden for jordbærsæson, så kan de frosne også sagtens bruges.

 

Variationer af cheesecake
Jeg elsker cheesecakes, og her på bloggen har jeg efterhånden delt en masse opskrifter på den lækre kage. Cheesecakes kan både laves som kage i en form, men kan også serveres i glas og portionsanrettes. Prøv min limecheesecake, hindbærcheesecake i glas eller denne Ferreo Rocher cheesecake, som er en rigtig chokoladebombe. Denne Tiramisu cheesecake er også et kæmpe hit.

Jordbærcheesecake

Opskrift til 10-12 personer
Forberedelse 1 t.
Tilberedning + 3 t.
I alt + 4 t.

Ingredienser

Kiksebund
Jordbærostecreme
Derudover

Fremgangsmåde

Kiksebund

Hak kiksene i en foodprocessor, så de er helt fintmalede. Smelt smørret og bland det godt sammen med kiksene til en ensartet masse. Hæld kiksemassen i en springform (uden bund og placeret på det fad, kagen skal serveres på) beklædt med kageplast i kanten (min form er 23 cm i diameter). Pres massen godt ned i bunden, lidt opad siderne og sæt formen i køleskabet, mens du laver jordbærostecremen.

Jordbærostecreme

Læg husblas i blød i koldt vand i 20 minutter. Kog jordbær, sukker, limesaft og -skal og vanilje op en lille gryde ved middelvarme. Kog det sammen, indtil jordbærrene er kogt ud. Blend det med en stavblender, smelt husblassen i jordbærmassen og lad det afkøle.

Pisk flødeost, creme fraiche og flormelis sammen til en lind ostecreme. Bland lidt af ostecremen i den lune jordbærmasse af nogle omgange, indtil det har samme temperatur. Hæld herefter hele blandingen op i resten af ostecremen og vend det godt rundt. Pisk fløden til skum og vend den sammen med ostecremen. Hæld jordbærostecremen på kiksebunden og stil den på køl i mindst 3 timer, men allerhelst natten over.

Befri kagen fra form og kageplast og pynt den med flødeskum og friske jordbær. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!

Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.

Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.

Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her. 

God fornøjelse i køkkenet!

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar