Blåbærkoldskål med ristede havregryn – en lækker opskrift på koldskål med blåbær serveret med ristede havregryn. Den dejlige sommervarme indbyder til dejlig kold koldskål. Denne koldskål får den vildeste farve fra blåbær, som blandes sammen med de øvrige ingredienser. Jeg har lavet denne koldskål med skyr, ligesom min opskrift på koldskål med hyldeblomst. Jeg laver den med flødeskum, som jeg vender i lige inden servering, så bliver det nemlig en dejlig luftig konsistens. I stedet for de ristede havregryn med mandler, så kan koldskålen selvfølgelig også nydes med de klassiske kammerjunkere. Prøv at skifte blåbærrene ud med hindbær…mums. Rigtig god fornøjelse og nyd sommervarmen!
Blåbærkoldskål med ristede havregryn
Ingredienser
Blåbærkoldskål med ristede havregrynFremgangsmåde
Blåbærkoldskål med ristede havregryn
Pisk skyr, sukker, citronskal og saft sammen. Tilsæt blåbærrene. Tilsæt kærnemælken og smag evt. til med mere sukker, hvis du bedst kan lide koldskålen sød.
Ristede havregryn
Kom honning og smør på en pande og lade det smelte ved middelhøj varme. Tilsæt havregryn og mandler og rist det til det bliver gyldent og sprødt. Hæld det ud på et stykke bagepapir og lad det afkøle. Hæld det på et tætsluttende glas, hvis det ikke skal bruges lige med det samme.
Lige inden koldskålen skal serveres, piskes fløden let til en helt blød flødeskum og vendes forsigtigt i koldskålen. Pynt med sprøde havregryn og friske blåbær. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar