Blåbærkoldskål med ristede havregryn - Opskrift på koldskål med blåbær

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Blåbærkoldskål med ristede havregryn

Blåbærkoldskål med ristede havregryn – en lækker opskrift på koldskål med blåbær serveret med ristede havregryn. Den dejlige sommervarme indbyder til dejlig kold koldskål. Denne koldskål får den vildeste farve fra blåbær, som blandes sammen med de øvrige ingredienser. Jeg har lavet denne koldskål med skyr, ligesom min opskrift på koldskål med hyldeblomst. Jeg laver den med flødeskum, som jeg vender i lige inden servering, så bliver det nemlig en dejlig luftig konsistens. I stedet for de ristede havregryn med mandler, så kan koldskålen selvfølgelig også nydes med de klassiske kammerjunkere. Prøv at skifte blåbærrene ud med hindbær…mums. Rigtig god fornøjelse og nyd sommervarmen!

Blåbærkoldskål med ristede havregryn

Opskrift til 4-6 personer
Forberedelse 15 min.
Tilberedning 10 min.
I alt 25 min.

Ingredienser

Blåbærkoldskål med ristede havregryn
Ristede havregryn
Derudover

Fremgangsmåde

Blåbærkoldskål med ristede havregryn

Pisk skyr, sukker, citronskal og saft sammen. Tilsæt blåbærrene. Tilsæt kærnemælken og smag evt. til med mere sukker, hvis du bedst kan lide koldskålen sød.

Ristede havregryn

Kom honning og smør på en pande og lade det smelte ved middelhøj varme. Tilsæt havregryn og mandler og rist det til det bliver gyldent og sprødt. Hæld det ud på et stykke bagepapir og lad det afkøle. Hæld det på et tætsluttende glas, hvis det ikke skal bruges lige med det samme.

Lige inden koldskålen skal serveres, piskes fløden let til en helt blød flødeskum og vendes forsigtigt i koldskålen. Pynt med sprøde havregryn og friske blåbær. Velbekomme!

 

 

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar