Vafler er altid godt! Både de søde og de salte. Her er der 3 forskellige slags madvafler med lækkert fyld. Brug dem som tilbehør til suppe, en lille snack eller som en frokostret. Her kommer opskriften:
3 x madvafler med lækkert fyld
Ingredienser
Pizzavafler 4-5 stk.:
Dej:
3 æg
2 dl mel
1 tsk. bagepulver
2 tsk. tomat pure
1 tsk. oregano
1 dl revet ost
1 dl hytteost
1 dl kernemælk
1 tsk. salt
Smør til stegning
Fyld til pizzavafler:
Frisk mozzarella i skiver
Parmaskinke
Små tomater i halve
Friske basilikum blade
Timianvafler med svampe 4-5 stk.:
Dej:
3 æg
2 dl mel
1 tsk. bagepulver
1 dl hytteost
1 dl kernemælk
1 spsk. creme fraiche
1 tsk. salt
Et par kviste frisk timian
Smør til stegning
Svampefyld til timianvafler :
ca. 400 g blandede svampe
2 dl fløde
Citronsaft
Salt og peber
Desuden salatblade, forårsløg og friske timian kviste
Spinatvafler med porcheret æg og avocado 4 stk.:
Dej:
100 g frisk spinat
3 æg
2 dl mel
1 tsk. bagepulver
2 spsk. creme fraiche 18 %
1 tsk. salt
Smør til stegning
Fyld til spinatvafler:
Porcheret æg – 1 æg til hver vaffel
Desuden avocado i skiver, salatblade og chiliflager til pynt
Fremgangsmåde
Sådan gør du:
Til de 3 slags vafler:
Kom alle ingredienserne til dejen i en skål og brug en stavblender til spinatvaflerne og en håndmixer til de to andre, og pisk indtil dejen får en ensartet masse. Lad dejen stå og hvile i 30 minutter, imens vaffeljernet varmer op. Smør vaffeljernet med lidt smør og bag vaflerne i ca. 4 min.
Pizzavafler:
Pynt pizzavaflerne fint med skiver af parmaskine og mozzarella, samt små tomater og frisk basilikum.
Svampefyld til timianvafler :
Skyl svampene og skær dem ud. Rist svampene på en pande med olivenolie ved høj varme. Når de har fået lidt farve tilsættes fløde. Smag til med citronsaft, salt og peber. Lad det stå at simre lidt og fordel derefter det cremede svampefyld på timianvaflerne og pynt med salatblade, forårsløg og frisk timian.
Porcheret æg til spinatvafler:
Kog ca. 2 L vand op i en lille gryde. Tilsæt ca. 1 dl lager eddike. Når vandet har været oppe at koge, skrues der ned for varmen. Lav ét æg ad gangen: Slå ægget ud i en lille kop, pisk i vandet så der dannes en hvirvel i midten og hæld så ægget deri. Prøv om du kan samle hviden rundt om ægget med en ske. Kog ægget i 5 minutter – vandet må ikke buldre, men kun lige være ved kogepunktet. Tag ægget op med en hulske og læg det på noget køkkenrulle, så vandet kan dryppe af. Fordel skiver af avocado og salatblade på spinatvaflerne, læg det porcherede æg ovenpå og drys med lidt chiliflager.