Opskrift på 3 slags æbleskiver: klassiske, salte og veganske

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

3 slags æbleskiver

Annonce udarbejdet for Le Creuset, men holdningerne er mine egne.

Bloggens julekalender byder i dag på hele 3 opskrifter, nærmere bestemt tre slags æbleskiver. Du kan nemlig bruge din æbleskivepande til mange flere slags æbleskiver end bare til de traditionelle i julen. Her er der æbleskiver for enhver smag: De klassiske, de salte og de veganske.  Prøv f.eks. at bage æbleskiverne med bacon, mozzarellaost og oregano, som en hyggelig og anderledes snack inden middagen. Fyldet kan varieres efter smag, en anden variant kan være med laks og dild.

De veganske og glutenfrie æbleskiver har jeg bagt i kokosolie, hvorimod de klassiske og de salte er bagt i svinefedt. Du skal ikke blive forskrækket over svinefedten: Det bruges, fordi det er neutralt og ikke kan smages, og man kun behøver ganske lidt til bagningen, i modsætning til smør, som giver nogle mere fede æbleskiver. De klassiske æbleskiver er i øvrigt en meget gammel familieopskrift, som vi i min familie bager hvert år til jul, og som vi i al beskedenhed synes, er verdens bedste.

3 slags æbleskiver

Opskrift til 30 stk.

Ingredienser

Klassiske æbleskiver m. kærnemælk
Æbleskiver med bacon, mozzarellaost og oregano
Veganske og glutenfrie æbleskiver

Fremgangsmåde

Klassiske æbleskiver m. kærnemælk

Kom kærnemælken i en skål og tilsæt hvedemel, sukker og salt. Pisk dejen godt sammen. Tilsæt æggeblommer og pisk igen. Lige inden du skal bage æbleskiverne røres natron ud i lidt kærnemælk og blandes i dejen.  Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.

Hæld dejen op i en kande, så er den nem at styre, når du skal hælde den i æbleskivepanden.

Varm æbleskivepanden op. Panden skal være godt varm, men ikke så varm at æbleskiverne bliver for mørke, inden du når at vende dem første gang. Lidt over middel varme plejer at passe. Kom en lille klat svinefedt i hvert hul i æbleskivepanden. Kom dej i hvert hul, kun næsten til kanten, da den hæver.

Vend æbleskiverne med en stegegaffel eller en strikkepind, når de er lysebrune. Æbleskiverne skal bages på alle sider. Første gang du vender dem, skal de vendes ”på hovedet”, så siden med den rå dej vendes ned i hullet.

Tag dem af panden, når de er gennembagt – prøv evt. at åbne en af dem. Læg dem på et fad med køkkenrulle til at suge evt. overskydende fedt. Serveres lune med flormelis og hjemmelavet hindbærsyltetøj.

Æbleskiver med bacon, mozzarellaost og oregano

Steg bacontern sprødt på en pande og lad det dryppe af på en tallerken med køkkenrulle.

Kom kærnemælken i en skål og tilsæt hvedemel, salt og sukker. Pisk dejen godt sammen. Tilsæt æggeblommer og pisk igen. Tilsæt de stegte bacontern, revet mozzarellaost og oregano. Lige inden du skal bage æbleskiverne røres natron ud i lidt kærnemælk og blandes i dejen. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.

Hæld dejen op i en kande, så er den nem at styre, når du skal hælde den i æbleskivepanden.

Bag æbleskiverne som beskrevet herover. Serveres med f.eks. creme fraiche eller en god tomatsauce til at dyppe æbleskiverne i.

 Veganske og glutenfrie æbleskiver

Kom mandelmælken i en skål og tilsæt havremel, rørsukker, citronskal, kardemomme og salt. Pisk dejen godt sammen. Lige inden du skal bage æbleskiverne røres natron ud i havrefraiche og blandes i dejen.

Hæld dejen op i en kande, så er den nem at styre, når du skal hælde den i æbleskivepanden.

Varm æbleskivepanden op. Panden skal være ikke være for varm, da disse æbleskiver skal stå og bage langsomt. Lidt under middel varme passede på mit komfur. Kom en lille klump kokosolie i hvert hul i æbleskivepanden. Kom dej i hvert hul, kun næsten til kanten, da den hæver lidt.

Lad æbleskiverne bage ca. 10 min, inden du vender dem første gang. Vend forsigtigt æbleskiverne – jeg bruget en spiseske til forsigtigt at hjælpe dem rundt, da de ikke får så fast stegeskorpe som almindelige æbleskiver. Æbleskiverne skal bages på alle sider. Første gang du vender dem, skal de vendes ”på hovedet”, så siden med den rå dej vendes ned i hullet.

Tag dem af panden, når de er gennembagt – prøv evt. at åbne en af dem. Læg dem på et fad med køkkenrulle til at suge evt. overskydende fedt. Serveres lune med flormelis eller hjemmelavet hindbærsyltetøj.

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

2 kommentarer

Skriv en kommentar