Where to eat in Madrid! - Frederikke Wærens

Where to eat in Madrid!

 

 

Hej derude. Jeg håber, at I har haft en god uge. Måske I har været så heldige at have efterårsferie? Jeg er ihvertfald netop hjemvendt fra en lille efterårsferietur til Madrid med min familie hvor jeg, udover at have gået over 100 km, har spist mig igennem byens mange lækkerier. Madrid er fyldt med tapas og det er næsten lige meget, hvilken restaurant eller cafe du vælger, så serverer de lækker tapas. I min familie er vi nogle rigtige mad øre og vi elsker at udforske nye madoplevelser. Inden vi tog afsted, fik jeg en masse gode madanbefalinger på Instagram og nogle af dem og lidt flere til vil jeg gerne dele med jer! Måske der er nogle der sidder derude og har planer om at tage til Madrid. Jeg skal i hvert fald helt sikkert tilbage til den meget smukke, livlige og charmerende spanske by.

 

Ojala

Calle de San Andrés, 1

Vildt hyggelig restaurant/ bar/ strandbar med hyggelig atmosfære og fine farver. Nede i kælderen er der indrettet en strandbar med sand på gulvet! Her spiste vi god frokost med tacos, guacamole, patatas bravas og jeg smagte bl.a. en fræk og frisk smoothie med jordbær, fersken og papaya.

La Musa Latina

Costanilla de San Andrés, 12

Da vi kom forbi dette sted havde vi spist morgenmad, så vi prøvede ikke deres morgenmad/brunch, som skulle være ret så god. Vi bestilte i stedet nogle lækre smoothies og croissanter (som de rister og serverer med smør og marmelade ved siden af). De serverer frokost fra kl.13, hvor de bl.a. står ved bordet og laver din guacamole.

Inclan Brutal Bar

Calle Álvarez Gato, 4

En fancy tapas bar som har det lækreste tapas. De er bl.a. kendt for at sprøjte pesto ind i burrataen ved bordet, hvilket vi fik smagt og hold nu op det var godt! Jeg kan helt klart anbefale at prøve f.eks. deres gazpacho med jordbær, grillet blæksprutte og deres lynstegte tun. Rygtet siger, at det er en af Madrids bedste tapas restauranter og jeg er fuldstændig enig. Totalt favorit sted.

Taberna Del Alabardero

Calle de Felipe V, 6

En rigtig restaurant med god spansk mad og god betjening. Jeg fik bl.a. grillede peberfrugter med fyld af cremet torsk. Og hvis man spørger min far, så fik han den bedste skinke nogensinde.

Her skal man helst bestille bord.

Meson Del Champinon

Calle de San Miguel, 17

Udefra ligner denne restaurant ikke noget specielt, men den er helt særlig og hyggelig. De har kun få ting på menukortet (som du i øvrigt vælger på en iPad). Deres champignoner er rigtig gode. Faktisk er restauranten lavet og udsmyket så det ligner en grotte, som man gror svampe i. Og nårh ja, der sidder en mand og spiller på keyboard.

Chocolateria San Gines

Pasadizo San Ginés, 5

Man kan ikke tage til Madrid uden at have prøvet churros! Det er simpelthen et must! Og i stedet for at spise dem med softice, som jeg kender det i Danmark, så dypper spanierne deres churros i en tyk chokolade sovs. Det er vildt. Dette sted er et af de ældste churros bagerier, men der er så mange steder der også laver churros, så de skulle være til at få øje på.

Mistura

Calle de Augusto Figueroa, 5

Fin lille isbutik og cafe, som ligger flere steder. Deres is er virkelig gode, især den der hedder ”Brownie & Chocolate”. Og så har de en fantastisk god kaffe!

Creamies

Calle Corredera alta de san pablo, 30

Ikke den store gastronomiske oplevelse, men sjovt at prøve de populære bubble waffle is. Man kan også få is-sandwich her.

La Pecera

Disse meget populære is kommer fra Japan og går under navnet Taiyaki. Isvaflen er formet som en fiskekrop og bliver fyldt med softice (forskellige varianter) og toppes med f.ek.s popcorn med karamel. Rigtig lækkert!

Og lige en lille bonusliste med must sees i Madrid:

Plaza Major

Kongeslottet Palacio Real

Retiro parken (Jardines del Buen Retiro)

Palacio de Cristal i Retiro parken

Museo del Prado

Gran Via (shopping gade med mange gode butikker).

GemGem

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar