Vitello Tonnato med tomater – Opskrift på Vitello Tonnato i en vegetarisk version med tynde skiver af tomater i stedet for med skiver af kalvekød. En frisk, lækker og cremet ret som er perfekt som forret. Denne tomat-udgave af Vitello Tonnato laves med tynde skiver af tomater, som saltes og lægges imellem køkkenrulle, som kan suge noget af væsken, så det ikke bliver alt for vådt, når retten serveres. Ovenpå tomatskiverne kommes der den klassiske cremede tunsauce på, som bl.a. består af tun, kapers og creme fraiche som blendes. Jeg har pyntet retten med hele kapersbær med stilk, hakkede pistaciekerner og olivenolie.
Denne ret kan serveres med et dejligt madbrød til f.eks. dette focaccia brød eller disse focaccia muffins med oliven, ost og pesto. Prøv også min opskrift på rødbedetatar, som også er en perfekt forret. Rigtig god fornøjelse!
Vitello Tonnato med tomater
Ingredienser
TomaterFremgangsmåde
Tomater
Skær tomaterne i tynde skiver og placer dem på køkkenrulle. Drys med salt og læg køkkenrulle ovenpå. Lad køkkenrullen suge væsken fra tomaterne i 30 min.
Tunsauce
Kan fint laves dagen inden. Blend alle ingredienserne sammen til en cremet konsistens. Smag til med salt og peber. Juster evt. i konsistensen, hvis du synes den skal være mere flydende, så kan du tilsætte lidt olivenolie eller evt. lidt vand. Opbevar tunsaucen på køl indtil brug.
Dæk et fad eller en store tallerken med tomatskiverne, hæld tunsaucen udover og pynt med kapersbær, pistacie og olivenolie. Server straks. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar