Verdens nemmeste koldhævede boller – opskrift på de nemmeste koldhævede boller lavet uden brug af røremaskine. Disse lækre koldhævede boller må være verdens nemmeste boller at lave. Dejen består kun af 4 ingredienser: gær, vand, hvedemel og salt.
Nemmeste og bedste opskrift på morgenboller
Alle ingredienserne er nogle, som du formentlig allerede har derhjemme i køkkenet. Ingredienserne røres blot sammen i en skål, gerne med en ske, og sættes på køl natten over. Du kan med andre ord lave de her koldhævede boller uden røremaskine, og det gør det ekstra nemt.
Næste dag tændes ovnen, bollerne bages og vupti, så er der friskbagte boller på ingen tid. Selve dejen minder meget om disse, virkelig populære, sprøde og luftige boller.
Der er kun 15 g gær i dejen, da bollerne koldhæves, men bollerne kan også hæve mindre, ved at tilsætte 25 g gær og lade dejen hæve 3 timer på køl. Jeg kalder den netop den nemmeste og bedste opskrift på morgenboller, da dejen bliver lavet om aftenen, og så er det hurtigt om morgenen, hvor de skal bages.
Verdens nemmeste koldhævede boller
Ingredienser
Verdens nemmeste koldhævede boller ( ca. 14-16 boller)Fremgangsmåde
Verdens nemmeste koldhævede boller
Rør gæren ud i vandet i en skål. Tilsæt melet lidt ad gangen imens der røres rundt med en ske. Tilsæt salt og resten af melet. Dejen skal være klistret, men sammenhængende. Den må endelig ikke blive for tør. Kom et stykke husholdningsfilm over dejen og stil dejen på køl natten over.
Næste dag tændes ovnen på 250 C varmluft.
Drys mel på bordet og hæld den kolde dej ud på melet. Drys lidt mel ovenpå dejen og skær dejen ud i 14-16 stykker (uden at røre for meget ved dejen). Kom bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag bollerne i ca. 16-18 minutter indtil de er har taget lidt farve og er blevet sprøde. Lad bollerne afkøle på en rist og nyd dem herefter. Velbekomme!
Nem opskrift på morgenboller
Bollerne er perfekte at servere til morgenmaden eller brunchbordet, da dejen bare passer sig selv på køl natten over, så det kræver ikke det store arbejde at bage disse boller.
De koldhævede boller kan også sagtens bruges til sandwich. Dejen er meget luftig og giver massere af luthuller i bollerne, og dejen er derfor perfekt at forme til lækre flutes.
Prøv også at tilsætte forskellige frø og kerner i dejen. Du kan også dyppe den færdighævede dej i en blanding af frø og kerner. Rigtig god fornøjelse med en nem opskrift på morgenboller!
Koldhævede boller
Når en dej bliver koldhævet, betyder det, at dejen hæver i køleskabet natten over. Ved at hæve i køleskabet sker hævelsen meget langsomt, og dejen har mulighed for at udvikle ekstra smag.
De her koldhævede boller er fuld af god smag. Og så smager de faktisk bedre end de tørre rundstykker, du kan købe hos bageren. Det gode ved at lave koldhævede boller er, at så har du lavet det store arbejde om aftenen ved at lave dejen. Så skal du om morgenen blot bage bollerne – derfor er det en nem opskrift på morgenboller.
Det er faktisk samme teknik som mange italienske pizzariaer bruger. De koldhæver også deres pizzadeje i op til 72 timer, for at dejen udvikler den helt rigtige smag.
Skriv endelig en kommentar
Tror du at man kan bytte noget af melet ud med lidt groft mel ?
Ja, det kan man sagtens 🙂
Tak ?
Hej
Har lige fået disse super dejlige boller hos min datter, hun brugte dem som burgerboller og de var helt fantastiske. Hun har lige sendt mig opskriften, for dem må jeg også prøve at lave.
Verdens beste! Min mann som ikke liker hjemmebakst digger disse?
Varmluften i vores ovn er gået i stykker… Kan jeg bage disse på almindelig over/under varme?
Hvor lang tid kan de holde
Et par dage 🙂
Ja, det kan man sikkert godt, jeg ved bare ikke lige hvor mange grader, det så skal være 🙂
Kan de fryses?:-)
Ja, det kan de sagtens 🙂
Great photos. Makes me want to try your recipes!
De her boller et ubetinget de nemmeste og lækreste jeg længe har lavet. Jeg bruger dog altid manitobamel og bager dem på bagestål med damp.
Vibeke – jeg kan se at du plejer at bruge manitobamel. Ved du om man kan bruge fuldkornsmanitoba? Og udskifter du al hvedemelet, eller blot noget af det? Jeg har desværre ikke ovn med damp, men mon ikke det går lligevel…
Jeg har kun tørgær – ved du hvor meget jeg skal bruge af det? 🙂
Jeg tror du skal bruge ca. 1/2 pose eller brev tørgær 🙂
Hvornår vil du fryse bollerne? Inden de skal i ovnen eller efter de er bagt? Hvis inden ovnen, hvordan skal de så håndteres når de skal bruges igen?
Først efter de er bagt, da dejen er ret klistret 🙂
Kan man bruge dejen til flutes?
Ja, det kan man sagtens, det har jeg gjort mange gange 🙂
Hvis jeg nu skulle putte nogen kerner i feks. Hvordan ville opskriften så se ud?
Elsker dem!
Dejligt at høre! Du kan bare tilsættes f.eks. 50 g blandede kerner eller kun en slags, sammen med de øvrige ingredienser 🙂
Hvor mange dage kan dejen holde sig i køleskabet? ?
Maks 2 dage på køl 🙂
Når du skriver det skal røres rundt med en ske, er det så “forbudt” at bruge røremaskine? ?
Ja, dejen skal blot lige røres hurtigt sammen, til den kun lige hænger sammen 🙂
Jeg bager tit disse boller til madpakkeboller til mine børn. Super god grundopskrift som jeg tit varierer fx med noget groft mel mv. sidst har jeg kommer en masse hakket spinat i, mega lækkert og bollerne holdte sig saftige i længe.
Super god opskrift
Elsker den her opskrift! Ser du noget problem i at lave dobbelt portion? Kommer den mon til at opføre sig anderledes så?
Dejligt at høre! Du kan roligt lave dobbelt portion 🙂
Hej Frederikke,
Kan det passe at der ikke skal hverken sukker, honning eller andet sødemiddel i?
Mvh Lone
Ja, der er ikke sukker i disse boller 🙂
Jeg har forsøgt at bage disse boller et par gange. Men det bliver meget flade hver gang selvom jeg følger opskriften. Har du er bud på hvorfor det gør det?
Måske vandet du bruger er for varmt og dræber effekten på din gær?
De bedste og nemmeste boller – ever!!!!!!
Har bagt disse i flere år og min familie elsker dem. Jeg kan anbefale at erstatte ca 200-300 g mel med havregryn og inden dejen kommer på køl drysser jeg solsikkekerner, hørfrø og græskarkerner hen over toppen. De blive super lækre. Tak for mange skønne opskrifter.
kan man bruge dejen som franskbrød og hvor lang tid skal de så bage
Ja, dejen kan bruges til flute. Prøv at del dejen i 2-3 aflange stykker og bag dem på en bageplade ved samme temp. og i samme antal minutter 🙂
Kan man gøre dette på en glutenfri måde?
Det har jeg ikke selv prøvet, men måske man kan bruge glutenfrit mel 🙂
Det er godt nok nogle dejlige boller super nemt og overskueligt. Hele familien var vilde med dem til børnefødselsdagen.
Tak for opskriften til boller jeg har brugt den i et par år og jeg vender stadig tilbage til den.
Elsker din blog og IG, dejligt at du bliver ved at lave det.
Det er få folk der skriver og giver feedback men du kan tro at det er hundrede der er takkenemligt for dig og dit arbejde 😉
Hilsen
Joanna fra Polen
Sikke en dejlig besked at få! Tusind tak! Det er jeg meget glad for at høre 🙂
Mange hilsner
Frederikke