Vegansk avocado mayonnaise - Vegansk mayonnaise på 5 minutter
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Vegansk avocado mayonnaise

Vegansk avocado mayonnaise – Opskrift på vegansk mayonnaise med avocado, kikærtevand og hvidløg. Vegansk mayonnaise laves uden æg, i stedet bruges der kikærtevand, som fungerer ligesom æggehvider, når det piskes op. Det er virkelig nemt at lave denne mayonnaise, da alle ingredienserne blot kommes i et aflangt glas, gerne til stavblenderen, og så blendes det hele sammen til en cremet og tyk masse. Mayonnaisen består af kikærtevand, avocado, citronsaft, salt, peber, dijonsennep og smagsneutralolie. Olien skal helst være smagsneutral, da mayoen ellers får en bismag. Brug gerne solsikkeolie eller vindruekerneolie og ikke olivenolie.

Vegansk mayonnaise med aquafaba

I det veganske køkken bruges der rigtig meget kikærtevand, som fungerer ligesom æggehvider, når det piskes op. Dette hedder aquafaba. Aquafaba kan også bruges til veganske kager f.eks. pavlova eller andre kager, hvor der normalt bruges æggehvider.

Den veganske mayonnaise kan smages til med andre ting, f.eks. chili, for at lave en chilimayo eller estragon, for at lave en bearnaisemayo. Rigtig god fornøjelse!

Vegansk avocado mayonnaise

Opskrift til 4 personer
Forberedelse 5 min.
Tilberedning 5 min.
I alt 10 min.

Ingredienser

Vegansk avocado mayonnaise

Fremgangsmåde

Vegansk avocado mayonnaise

Kom alle ingredienserne i et aflangt stavblenderglas og blend med stavblenderen ved at løfte den op og ned. Blend indtil massen bliver tyk og cremet. Smag mayoen til. Server straks eller opbevar på køl i en lufttæt beholder. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi du bruger min blog og ikke mindst opslagstavlen.

Vi har arbejdet længe på et nyt design og nye funktioner. Alle opskrifter er stadig helt gratis, men kan nu udforskes med større brugervenlighed.

Sammen med nye funktioner og fordele, udgør opslagstavlen det nye medlemsunivers Frederikkes Madklub, og derfor tilbyder vi dig den første måned gratis. Så kan du nemt tilgå opslagstavlen igen og samtidig prøve de andre funktioner.

Jeg håber meget du vil være en del af Frederikkes Madklub 🙂

Bliv medlem Tilbage

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar