Valnøddebarer – Opskrift på lækre valnøddebarer med sprød mørdejsbund og karamelliserede valnøddefyld. Disse barer er så gode og nemme at lave. Valnøddebarerne består af en mørdejsbund, som først bages gylden og som toppes med et lag valnøddefyld og bages igen. Valnøddefyldet er med brun farin, æg og hakkede valnødder. Det bliver sprødt og karamelliseret, når det bages, og det smager vidunderligt sammen med den sprøde mørdejsbund. Kagen kan sagtens holde sig i et par dage på køl i en bøtte med låg. Rigtig god fornøjelse!
Valnøddebarer
Ingredienser
MørdejFremgangsmåde
Mørdej
Tænd ovnen på 180 C varmluft.
Bland hvedemel, flormelis og salt sammen i en skål. Smuldre smørret heri og saml dejen til en ensartet sammenhængende dej.
Bred dejen ud i en form på 24×24 cm med bagepapir. Bag bunden i ca. 12 min.
Valnøddefyld
Kom alle ingredienserne i en skål og rør det godt sammen med en dejskraber. Fordel valnøddefyldet på den bagte bund og bag i ca. 20 min.
Lad kagen afkøle inden den skæres ud i barer. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Kan man lave halv opskrift af denne ?
Ja, men det er en lille portion i forvejen 🙂