Valnøddebarer – Opskrift på lækre valnøddebarer med sprød mørdejsbund og karamelliserede valnøddefyld. Disse barer er så gode og nemme at lave. Valnøddebarerne består af en mørdejsbund, som først bages gylden og som toppes med et lag valnøddefyld og bages igen. Valnøddefyldet er med brun farin, æg og hakkede valnødder. Det bliver sprødt og karamelliseret, når det bages, og det smager vidunderligt sammen med den sprøde mørdejsbund. Kagen kan sagtens holde sig i et par dage på køl i en bøtte med låg. Rigtig god fornøjelse!
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.
Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.
Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Ingredienser
Mørdej
125 g hvedemel
25 g flormelis
1/2 tsk. salt
125 smør, koldt og skåret i tern
Valnøddefyld
175 g brun farin
1 æg
1 tsk. vaniljesukker
15 g hvedemel
1 knivspids bagepulver
1 nip salt
150 g valnødder, grofthakket
Fremgangsmåde
Mørdej
Tænd ovnen på 180 C varmluft.
Bland hvedemel, flormelis og salt sammen i en skål. Smuldre smørret heri og saml dejen til en ensartet sammenhængende dej.
Bred dejen ud i en form på 24×24 cm med bagepapir. Bag bunden i ca. 12 min.
Valnøddefyld
Kom alle ingredienserne i en skål og rør det godt sammen med en dejskraber. Fordel valnøddefyldet på den bagte bund og bag i ca. 20 min.
Lad kagen afkøle inden den skæres ud i barer. Velbekomme!