Upside down tomattærte – Opskrift på nem og lækker vegetarisk upside down tomattærte med løg, oliven og burrata. Denne tærte er super lækker og nem at lave. Tærten består af karamelliserede løg og hvidløg som steges med små tomater, timian og kalamata oliven uden sten. Blandingen kommes på en bageplade, som er drysset med olivenolie, balsamico glace og pinjekerner. Herpå kommes en rund tærtedej og tærten bages til den er gylden. Tærten vendes om, så fyldet ligger så fint på dejen. Jeg har pyntet tærten med burrata, som jeg lige har rør lidt sammen, så det nærmere er stracciatella, honning, olivenolie og frisk basilikum.
Jeg har lavet denne tærte med tærtedej, men man kan også sagtens bruge butterdej. Tærten skal helst spises lige når den er bagt, da den hurtig bliver blød, da tomaterne afgiver meget væske. Jeg har brugt små tomater, som jeg har skåret i halve, men brug bare de tomater, som du har.
Prøv også min opskrift på galette med tomat, ricotta og pesto. Rigtig god fornøjelse!
Upside down tomattærte
Ingredienser
Upside down tomattærteFremgangsmåde
Smelt smørret på en pande og tilsæt løg og hvidløg. Lad dem stege til de er klare. Tilsæt sukkeret og balsamicoeddike og steg til løgene er karamelliseret. Tilsæt timian.
Tilsæt tomater og oliven og lad det hele stege godt sammen. Smag til med salt og peber.
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Beklæd en bageplade med bagepapir. Dryp olivenolie og balsamico glace ud på bagepapiret i en cirkel der passer til tærtedejens form. Drys med pinjekerner. Kom løg-tomatblandingen på pinjekernerne, bred det lidt ud og kom dejen på. Pres den let rundt i kanten. Pensl med sammenpisket æg. Bag tærten i ca. 15-20 min.
Placer et skærebræt, fad eller en bageplade på den færdigbagte tærte og vend rundt, sådan så bagepapiret forsigtigt kan fjernes.
Åbn de to burrataer og rør dem let sammen. Pynt tærten med burrata, honning, olivenolie, basilikum, salt og peber. Server straks, så bunden ikke når at blive for blød. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar