Turtle cookies – Opskrift på chewy chokolade cookies rullet i pekannødder og fyldt med karamel og chokolade. Disse chokoladecookies er så lækre og virkelig skønne at servere i julen eller egentlig bare på alle andre tidspunkter. De består af en lækker chokoladedej som trilles til kugler, der rulles i pisket æggehvide og pekannødder. Der laves en fordybning i dejkuglerne, hvorefter de bages. Fordybningen fyldes op med en lækker karamel (som består af fudge karameller og piskefløde), og så pyntes de med smeltet mørk chokolade. Jeg tror faktisk, at de er mine nye favorit cookies/småkager.
Prøv også min opskrift på chocolate crinkle cookies. Rigtig god fornøjelse!
Opskriften er inspireret af opskriften fra denne blog.
Turtle cookies
Ingredienser
Turtle cookies
110 g smør, blødt
150 g sukker
1 æg, delt i hvide og blomme
150 g hvedemel
1 knivspids salt
45 g kakao
1 tsk. vaniljesukker
3 spsk. piskefløde
100 g pekannødder, finthakkede
Derudover
150 g fudge karameller
2 spsk. piskefløde
Smeltet mørk chokolade
Fremgangsmåde
Turtle cookies
Tænd ovnen på 175 C varmluft.
Pisk smør og sukker sammen i 2 min. Tilsæt æggeblommen imens der fortsat piskes. Bland hvedemel, salt, kakao og vaniljesukker sammen og tilsæt det i dejen skiftevis med piskefløden. Pisk til dejen lige præcis har samlet sig.
Del dejen i 14 lige store stykker og rul dem til kugler. Kom dejkuglerne på køl i 30 min.
Pisk æggehviden hurtigt sammen, så den kun lige skummer. Rul først dejkuglerne i æggehvide og derefter i hakkede pekannødder. Tryk dem let ind i dejen. Placer dejkuglerne på en bageplade med bagepapir. Lav en fordybning i dejkuglerne med en ske.
Bag dem i 10 min.
Lav fordybningen igen, lige når kagerne kommer ud af ovnen.
Smelt fudge karamellerne i en lille gryde med piskefløde ved svag varme. Fyld hullerne i kagerne med karamel og pynt med smeltet mørk chokolade i striber. Stil på køl til karamellen er størknet. Server straks eller opbevar dem på køl i en bøtte indtil servering. Velbekomme!
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.
Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.
Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.