Chewy chokolade cookies rullet i pekannødder og fyldt med karamel
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Turtle cookies

Turtle cookies – Opskrift på chewy chokolade cookies rullet i pekannødder og fyldt med karamel og chokolade. Disse chokoladecookies er så lækre og virkelig skønne at servere i julen eller egentlig bare på alle andre tidspunkter.  De består af en lækker chokoladedej som trilles til kugler, der rulles i pisket æggehvide og pekannødder. Der laves en fordybning i dejkuglerne, hvorefter de bages. Fordybningen fyldes op med en lækker karamel (som består af fudge karameller og piskefløde), og så pyntes de med smeltet mørk chokolade. Jeg tror faktisk, at de er mine nye favorit cookies/småkager.

Prøv også min opskrift på chocolate crinkle cookies. Rigtig god fornøjelse!

Opskriften er inspireret af opskriften fra denne blog.

Turtle cookies

Opskrift til 6-8 personer
Forberedelse 40 min.
Tilberedning 20 min.
I alt 40 min.

Ingredienser

Turtle cookies
Derudover

Fremgangsmåde

Turtle cookies

Tænd ovnen på 175 C varmluft.

Pisk smør og sukker sammen i 2 min. Tilsæt æggeblommen imens der fortsat piskes. Bland hvedemel, salt, kakao og vaniljesukker sammen og tilsæt det i dejen skiftevis med piskefløden. Pisk til dejen lige præcis har samlet sig.

Del dejen i 14 lige store stykker og rul dem til kugler. Kom dejkuglerne på køl i 30 min.

Pisk æggehviden hurtigt sammen, så den kun lige skummer. Rul først dejkuglerne i æggehvide og derefter i hakkede pekannødder. Tryk dem let ind i dejen. Placer dejkuglerne på en bageplade med bagepapir. Lav en fordybning i dejkuglerne med en ske.

Bag dem i 10 min.

Lav fordybningen igen, lige når kagerne kommer ud af ovnen.

Smelt fudge karamellerne i en lille gryde med piskefløde ved svag varme. Fyld hullerne i kagerne med karamel og pynt med smeltet mørk chokolade i striber. Stil på køl til karamellen er størknet. Server straks eller opbevar dem på køl i en bøtte indtil servering. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

1 kommentar
  1. Der står i første del at de tørre ingredienser og fløde skiftevis kommes i. Dog står der intet om gløde i den første del af opskriften

Skriv en kommentar