Småkager med Dumle - Opskrift på små sprøde småkager med Dumle
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Småkager med Dumle

Småkager med Dumle – Opskrift på små sprøde småkager med Dumle i inspireret af de svenske “hallongrotor”. Disse små runde og sprøde småkager er så lækre og virkelig nemme og hurtige at lave.

Småkagedejen minder meget om denne dej, men i stedet for at skære dejen ud til flade småkager bliver “hallongrotor” rullet til en kugle og der laves en fordybning i midten, som fyldes op med fyld. Her har jeg bagt dem med Dumle karameller, men en hvilken som helst anden chokolade eller karamel kan også bruges. Dumle karamellerne flyder lidt ud og bliver sprøde, og det smager vildt godt.

Der bliver ca. 20 stk. ud af denne opskrift, men der kan sagtens laves dobbeltportion og så fryse den ene halvdel af dejen ned, eller den ene halvdel af de færdigbagte småkager ned. Du kan se mine andre småkageopskrifter lige her. Rigtig god fornøjelse!

Småkager med Dumle

Opskrift til 5-10 personer
Forberedelse 10 min.
Tilberedning 15 min.
I alt 25 min.

Ingredienser

Småkager med Dumle (ca. 20 stk.)

Fremgangsmåde

Småkager med Dumle

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Rør smør, sukker og vaniljesukker sammen i en skål. Det er nemmest at gøre det med hænderne eller en dejskraber. Bland  hvedemel og bagepulver sammen og bland det i dejen til dejen er ensartet og sammenhængende (som en mørdej).

Del dejen i 20 lige store stykker og tril hvert stykke til en kugle. Placer kuglerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Lav en fordybning med din pegefinger i hver dejkugle og pres en dumle karamel i.

Bag småkagerne i ca. 15 min. til de har taget en smule farve. Lad småkagerne køle af på en rist og opbevar dem i en tætlukket kagedåse eller lign. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar