Millionaire's Shortbread - Opskrift på engelsk kage med kiksebund og karamel
Opskrifter Livsstil Shop

Millionaire’s Shortbread

Millionaire’s Shortbread – Opskrift på engelsk kage med kiksebund med karamellag ogchokoladeganache, skåret i firkanter. Disse Millionaire’s Shortbread eller caramel shortcake, som de også kaldes, er så lækre og de smager så godt til f.eks. eftermiddagskaffen. Kagen består af en mørdej/kikse/cookie bund, som jeg her har lavet med lidt hakket chokolade i dejen, bare fordi det smager så lækkert. I midten er der et dejligt lag karamel, som laves på bl.a. kondenseret mælk. Ovenpå er der et lag chokoladeganache lavet på mørk chokolade. Millionaire’s Shortbread kan sagtens laves dagen inden de skal serveres og blot opbevares på køl indtil servering.

Jeg kan godt lide at kager er lidt fugtige i konsistensen og ikke så tørre, så derfor er bunden ikke helt sprøde som kiks, den er mere saftig og virkelig en skøn kombination, med de andre lag. I stedet for at lave ganache, så kan chokoladen blot smeltes og smøres på karamellen, og derefter skæres ud i firkanter med en skarp kniv dyppet i varmt vand. Rigtig god fornøjelse!

Kage til 10-12 personer
Forberedelse 30 min. / Tilberedning 2 t. / I alt + 3 t.
Ingredienser

Dej

130 g rørsukker

110 g brun farin

270 g smør, blødt

2 æggeblommer

2 spsk vand

310 g hvedemel

100 g hakket mørk chokolade

Karamellag

1 dåse kondenseret mælk

145 g smør

170 g brun farin

3 spsk. sirup

Chokoladeganache

1,5 dl piskefløde

250 g chokolade, hakket

 

Fremgangsmåde

Dej

Tænd ovnen på 180 C varmluft.

Bland sukker og brun farin sammen i en skål. Tilsæt smør og pisk det lyst og tilsæt æggeblommer og vand. Pisk melet i og tilsæt til sidst chokoladen. Dejen skal være sammenhængende.

Beklæd en firkantet form på ca. 25×25 cm med bagepapir. Bred dejen ud i formen og bag den i ca.30 minutter. Lad kagen afkøle.

Karamellag

Kom alle ingredienserne på en pande og lad det smelte sammen under omrøring ved middelvarme. Skru op for varmen og lad massen boble, så den bliver til en tyk og gylden karamel.

Hæld karamellen på den afkølede kiksebund. Stil kagen på køl i ca. 1 time eller til karamellen har sat sig.

Chokoladeganache

Kog fløden op til den lige akkurat begynder at boble. Tag fløden af varmen og hæld fløden over chokoladen. Rør i midten med en dejskraber til chokoladen samler sig og bliver blank. Hæld chokoladen udover den kolde karamel. Stil kagen på køl i ca. 1 time.

Skær kagen ud i firkanter og server. Velbekomme!

 

Bedøm denne ret

1 Comment
  1. Mums ser lækre ud! Har du nogensinde prøvet at bruge kondenseret kokosmælk til at lave karamel af? Har laktoseintolerant datter men vil så gerne lave karamel på kondenseret (kokos)mælk 😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.