Millionaire's Shortbread - Millionaire's Shortbread med kiksebund og karamel
Opskrifter Livsstil Shop

Millionaire’s Shortbread

Millionaire’s Shortbread – Opskrift på engelsk kage med kiksebund med karamellag og chokoladelag, skåret i firkanter. Disse Millionaire’s Shortbread eller caramel shortcake, som de også kaldes, er så lækre og de smager så godt til f.eks. eftermiddagskaffen. Kagen består af en mørdej/kiksebund, hvor der hældes et dejligt lag karamel, som laves på bl.a. kondenseret mælk. Ovenpå er der et lag mørk chokolade og hvid chokolade, som danner det klassiske mønster, når man trækker et træspyd eller en kniv igennem chokoladen. Millionaire’s Shortbread kan sagtens laves dagen inden de skal serveres og blot opbevares på køl indtil servering. Rigtig god fornøjelse!

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.

 

Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Kage til 10-12 personer
Forberedelse 30 min. / Tilberedning 2 t. / I alt + 3 t.
Ingredienser

Dej

250 g hvedemel

75 g sukker

160 g smør, blødt

Karamellag

1 dåse kondenseret mælk

100 g smør

100 g mørk muscovado sukker

4 spsk. lys sirup

Chokoladelag

250 g chokolade, hakket

2 spsk. kokosolie

50 g hvid chokolade

 

Fremgangsmåde

Dej

Tænd ovnen på 180 C varmluft.

Bland hvedemel og sukker i en skål. Smuldre smørret heri og saml dejen til den er sammenhængende.

Beklæd en firkantet form på ca. 20×20 cm med bagepapir. Bred dejen ud i formen og bag den i ca. 20 minutter. Lad bunden afkøle.

Karamellag

Kom alle ingredienserne i en gryde og lad massen boble, så den bliver til en tyk og gylden karamel. Den skal ca. koge i 10 min. Rør undervejs, så karamellen ikke brænder på.

Hæld karamellen på den afkølede kiksebund. Stil kagen på køl i ca. 1 time eller til karamellen har sat sig.

Chokoladelag

Smelt chokoladen og kokosolie sammen i en gryde. Hæld chokoladen udover den kolde karamel.

Smelt den hvide chokolade og kom den i en sprøjtepose. Klip et lille hul i enden og lav lange streger i den mørke chokolade. Træk en kniv eller et træspyd igennem chokoladen, så det danner et mønster. Stil kagen på køl i ca. 1 time.

Skær kagen ud i firkanter og server. Velbekomme!

Bedøm denne ret

1 Comment
  1. Mums ser lækre ud! Har du nogensinde prøvet at bruge kondenseret kokosmælk til at lave karamel af? Har laktoseintolerant datter men vil så gerne lave karamel på kondenseret (kokos)mælk 😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.