Tunmousse - Opskrift på lækker tunmousse perfekt til forret
Opskrifter Livsstil Shop

Tunmousse

Tunmousse – Opskrift på nem og lækker tunmousse. Tunmousse er en vaskeægte 80’er ret, men jeg elsker altså tunmousse, og i min familie får vi det altid både til påskefrokost og julefrokost. Det er så nemt at lave tunmousse selv og perfekt at servere til mange mennesker. Min tunmousse er ret enkel og består af tun, både i vand og i olie, blødt smør, creme fraiche, citronsaft, løg, salt og peber. Til denne tunmousse kan der sagtens eksperimenteres med forskellige smage, f.eks. kommer jeg nogen gange enten tørret dild eller frisk dild i tunmoussen. Der kan også tilsættes tabasco eller frisk chili. Tunmoussen “støbes” i en brødform beklædt med husholdningsfilm og den kan sagtens laves dagen inden og stå på køl indtil servering.

Tunmoussen serveres ofte som forret eller som en del af et koldt frokostbord. Her har jeg serveret med frisk sprød salat, brøndkarse, rejer, krebsehaler og citron. Server gerne tunmoussen med dejligt brød til f.eks. surdejsfocaccia eller disse boller bagt som flutes. Prøv også min opskrift på tunsalat eller denne friske salat med skaldyr og dilddressing. Rigtig god fornøjelse!

Følg med på de sociale medier

Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Forret til 6-8 personer
Forberedelse 15 min. / Tilberedning +1 t. / I alt + 1 t.
Ingredienser

Tunmousse

2 dåser tun i vand

2 dåser tun i olie

150 g creme fraiche 18 %

75 g smør, blødt

1 løg, skåret i små tern, kan undlades

Saften af 1 citron

Salt og peber

Til servering

Frisk salat, f.eks. romaine eller iceberg

1 bøtte rejer

1 bøtte krebsehaler

1 citron, skåret i både eller tynde skiver

1 bundt frisk brøndkarse eller dild

Fremgangsmåde

Tunmousse

Rør tun, creme fraiche og smør sammen i en skål, gerne med en håndmixer. Tilsæt løg og citron og rør det godt sammen, så smørret ikke er klumpet. Smag til med salt og peber. Beklæd en lille rugbrødsform med hudholdningsfilm og kom tunmoussen heri. Pres det godt sammen og stil tunmoussen på køl i mindst 1 time (den kan sagtens stå 1 døgn).

Ved servering vendes tunmoussen ud på en bund af salat på et fad, og pyntes med citronskiver, brøndkarse, rejer og krebsehaler. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.