Tomatrisotto - cremet risotto med bagte tomater

SE ALLE MINE OPSKRIFTER TIL NYTÅRSAFTEN LIGE HER

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Tomatrisotto

Tomatrisotto – Opskrift på den lækreste cremede risotto med tomater,  parmesan og mascarpone med rød pesto. Risotto er sådan en lækker ret og det er faktisk ganske nemt at lave den klassiske italienske ret. Denne risotto er så dejlig, blød og cremet. Risottoen består af helt almindelige risottoris som tilberedes med løg, hvidvin og bouillon. Derudover er der vendt bagte tomater og hvidløg, som blendes til en tomatsuace, i risene. Der er selvfølgelig også masser af revet parmesan i retten. Risottoen pyntes med mascarpone rørt med rød pesto og derudover pyntes den med chili og basilikum. Jeg bruger en rød pesto med peberfrugt, men man kan også bruge en med soltørrede tomater.

Dette er en perfekt sommer-ret, som kan nydes på terrassen med et glas hvidvin og et stykke lækkert hjemmebagt brød.  Eller den kan nydes på en kold vinterdag. Prøv også mine andre opskrifter på risotto. Rigtig god fornøjelse!

Tomatrisotto

Opskrift til 4-6 personer
Forberedelse 15 min.
Tilberedning 1 t.
I alt 1 t. 15 min.

Ingredienser

Tomatsauce
Tomatrisotto
Desuden

Fremgangsmåde

Tomatsauce

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Skær tomarerne i halve og kom dem i et ildfast fad. Skær toppen af et helt stort hvidløg og læg det med skæresiden nedad. Drys med salt, sukker og olie. Bag i 30 min.

Kom herefter de bagte tomater og saft i en blender. Pres hvidløgene ud af skallerne og tilsæt i blenderen. Tilsæt tomatpure. Blend til en ensartet sauce. Stil saucen tilside imens du laver risottoen.

Tomatrisotto

Varm 3 spsk. olivenolie op i en gryde og sauter løgene. Når de er blevet gennemsigtige hældes risene i. Bland risene godt rundt, og lad dem trække smag i et par minutter under omrøring.

Derefter hældes hvidvinen i, mens der stadig røres godt. Når alkoholen er fordampet hældes 1 dl bouillonvand i. Når noget af væsken er fordampet og det er kogt lidt ind, hældes endnu en dl i. Sådan fortsætter man til alt bouillonvandet er brugt op. Det er rigtig vigtigt at man hele tiden rører i det, så det ikke brænder på i bunden.

Tag gryden af varmen og vend tomatsaucen i risottoen. Rør smør i og tilsæt parmesanosten.  Smag til med salt, peber og evt. sukker.

Rør mascarpone og rød pesto sammen. Server risottoen med mascarpone-pestocreme, chili, basilikum, olivenolie, salt og peber. Server straks. Velbekomme!

 

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar