Tiramisu brownie - Brownie med mascarponemousse

SE ALLE MINE OPSKRIFTER TIL PÅSKEFROKOSTEN HER

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Tiramisu brownie

Tiramisu brownie – Opskrift på den lækreste fudgy brownie med kaffe og den bedste og mest luftige mascarponecreme. Denne tiramisukage er så god og smagfuld. Kagen består af en fudgy brownie, hvor der næsten ikke er noget mel i, med frysetørret kaffe i dejen. Brownien toppes med en let og luftig mascarponecreme. Da det er en mascarponecreme med husblas, så er det en creme der skal sætte sig over nogle timer på køl, så den kan med fordel laves dagen inden servering.

Normalt bruges der alkohol, som f.eks. amaretto, masala eller cognac i tiramisu. Det har jeg dog ikke tilsat her i denne kage, men hvis man vil, så kan man tilsætte et par skefulde alkohol i den varme fløde.

Prøv også min opskrift på den bedste tiramisu eller min opskrift på lækre tiramisu cookies.

Denne opskrift er en af de mest populære opskrifter her på siden. I min kogebog ‘Favoritterne’ har jeg samlet en masse af mine favorit opskrifter. Du kan læse mere om min kogebog her og bestille den direkte gennem mig.

Tiramisu brownie

Opskrift til 10-12 personer
Forberedelse 1 t.
Tilberedning + 2 t.
I alt + 5 t.

Ingredienser

Brownie
Mascarponemousse
Desuden

Fremgangsmåde

Browniebund

Tænd ovnen på 180 C varmluft.

Beklæd en springform på 23 cm med bagepapir i bunden og smurt med smør opad siderne.

Smelt chokolade, smør og kaffe i en gryde ved svag varme. Når det er smeltet piskes sukkeret i. Derefter røres æggene i chokolademassen. Til sidst tilsættes melet og der røres igen til dejen er homogen.

Hæld dejen i formen og bag kagen i ca. 20-25 min. Kagen skal føles ubagt, når den kommer ud af ovnen, men den sætter sig, når den kommer på køl. Stil browniebunden på køl i 2 timer.

Mascarponemousse

Læg husblas i blød i koldt vand.

Pisk macarpone, flormelis og vaniljekorn sammen.

Varm 1 dl af fløden op til lige under kogepunktet. Vrid husblassen for vand og opløs husblassen i den varme fløde. Pisk de resterende 4 dl fløde til en tynd flødeskum.

Pisk den varme fløde med husblas i mascarponen og vend herefter flødeskummet forsigtigt i. Hvis det ligner at cremen skiller lidt, så bliver den stadig lækker og luftig, når den har stået på køl.

Beklæd indersiden af springformen med kageplast. Hæld mascarponecremen på browniebunden og smør det ud, så det lægger i et jævnt lag. Stil kagen på køl i min. 3 timer, men den kan sagtens stå til dagen efter.

Fjern springformen og kageplast. Drys med kakao og server tiramisu brownien. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!

Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.

Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.

Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her. 

God fornøjelse i køkkenet!

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

1 kommentar

Skriv en kommentar