Tærte med asparges og bacon – en lækker og meget nem tærte. Jeg fandt nogle mini asparges, da jeg var ude at handle forleden dag og tænkte straks, at jeg måtte lave en tærte med asparges. Tærtebunden er med både hvedemel og grovmel, men den kan også laves udelukkende med hvedemel eller kun med grovmel. Hvis du ikke har tid til at lave en tærtebund selv, så kan en færdiglavet også sagtens bruges. Tærten kan laves vegetarisk, hvis man ønsker det. Se mine andre madtærter her. Rigtig god fornøjelse!
Tærte med asparges og bacon
Ingredienser
Tærte med asparges og bacon (til 4 personer): Tærtedej:Fremgangsmåde
Tærtedej:
Kom melet i en skål og skær det kolde smør i tern og smuldre smørret i melet. Tilsæt salt og saml tilsidst dejen med ægget. Læg tærtedejen på køl i 30 minutter.
Rul dejen ud imellem to stykker bagepapir og beklæd en tærteform, på 25 cm i diameter, med dejen. Tryk dejen godt rundt i siderne og prik små huller med en gaffel. Sæt tærteformen med dej på køl i 15 minutter. Tænd ovnen på 225 C og forbag tærtebunden i 15 minutter. Lav fyldet.
Fyld til tærten:
Skær løget i skiver og steg dem på en pande med smør til de er bløde og “gennemsigtige”. Læg dem på den forbagte tærtebund. Pisk æggene sammen med hytteost, creme fraiche og salt og peber. Skyl aspargesene og skær dem i nogle stykker eller lad dem blive, som de er. Hæld æggemassen udover tærten sammen med asparges og bacon. Bag tærten i ovnen ved 200 C i ca. 45 minutter eller til den er gennembagt og gylden ovenpå. Hvis baconet afgiver meget fedt, så kan du duppe tærten med et stykke køkkenrulle. Du kan også stege baconet lidt først. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar