Svampet rabarberkage - Opskrift på den bedste rabarberkage med marcipan
Opskrifter Livsstil Shop

Svampet rabarberkage

Svampet rabarberkage med lækker smag af citron, marcipan og rabarber. Denne kage blev virkelig lækker svampet indeni og sprød udenpå. Det er sæson for rabarber, og det er bare med at udnytte dem, når de er her. Der kan bages så mange lækkerier med rabarber, det er virkelig en skøn råvare. Denne kage er lavet på samme måde som denne blåbærkage og denne citronkage. Dejen er meget nem at lave, da alle ingredienserne kommes i en røreskål og piskes sammen på en gang og hældes i en kageform. Jeg har bagt kagen i en springform på 23 cm i diameter, men den kan også sagtens bages i en større form, så får man en lidt større kage, der ikke er så høj, og så skal kagen bage lidt kortere tid i ovnen. Server gerne kagen med creme fraiche til evt. rørt op med lidt vanilje. Kagen kan sagtens bages en dag i forvejen. Rigtig god fornøjelse!

Svampet rabarberkage

Kager til 10-12 personer
Forberedelse 30 min. / Tilberedning 1 t. 30 min. / I alt 2 t.
Ingredienser

Rabarberkage

350 g rabarber vendt med 2 spsk kartoffelmel og 2 spsk sukker

250 g smør, blødt

300 g alm. sukker eller rørsukker

2 tsk vaniljesukker

300 g hvedemel

5 æg

2 spsk bagepulver

4 spsk creme fraiche, gerne 38 %, men 18 % kan også bruges

Skal fra 1 citron

Saft fra 1 citron

150 g revet marcipan

Fremgangsmåde

Rabarberkage

Tænd ovnen på 185 C varmluft.

Bland rabarber med kartoffelmel og sukker og lad det stå i 30 minutter.

Kom alle ingredienserne (undtagen rabarber) i en røreskål og pisk dejen til en ensartet glat dej i ca. 2 minutter. Hvis du oplever, at dejen skiller, så gør det ingen ting, den skal nok blive god alligevel. Vend 200 g af rabarberne i dejen sammen med 100 g revet marcipan. Beklæd en rund springform på 23 cm i diameter med bagepapir i bunden og smurt med smør rundt i kanten. Hæld dejen i formen og fordel de resterende rabarber og marcipan ovenpå og tryk lidt ned i dejen. Bag kagen i ca. 1 time og 20 minutter (bag evt. de sidste 20 minutter med staniol på kagen). Stik i kagen med en kødnål for at se om kagen er bagt. Lad kagen afkøle.

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven