Svampet blåbærkage med mandler og citron - Opskrift på den bedste blåbærkage
Opskrifter Livsstil Shop

Svampet blåbærkage med mandler og citron

Svampet blåbærkage med mandler og citron. Denne lækre, svampede og saftige kage med blåbær, mandler og citron med den smukkeste glasur på toppen, skal jeg nyde med min familie senere. Jeg har taget udgangspunkt i min meget populære opskrift på svampet citronkage med citronglasur, hvor jeg har tilsat hjemmelavet mandelmel og blåbær, og så har jeg bagt kagen i en springform i stedet for en brødform. Mandlerne giver en virkelig dejlig smag og tekstur til kagen. Der kan bruges både frosne og friske blåbær. Prøv at skifte blåbærrene ud med f.eks. hindbær. Rigtig god fornøjelse!

Svampet blåbærkage med mandler og citron

Kage til 10-12 personer
Forberedelse 15 min. / Tilberedning 1 t. / I alt 1 t. 15 min.
Ingredienser

Blåbærkage

250 g smør, blødt

300 g alm. sukker eller rørsukker

2 tsk vaniljesukker

200 g hvedemel

100 g mandler blendet til mandelmel

5 æg

2 spsk bagepulver

4 spsk creme fraiche, gerne 38 %, men 18 % kan også bruges

Skal fra 2 citroner

Saft fra 1 citron

200 g blåbær vendt med 1 spsk hvedemel og 1 spsk sukker

Glasur

50 g blåbær

Saften fra 1 citron

185 g flormelis

Fremgangsmåde

Blåbærkage

Tænd ovnen på 185 C varmluft.

Kom alle ingredienserne (undtagen blåbær) i en røreskål og pisk dejen til en ensartet glat dej i ca. 2 minutter. Hvis du oplever, at dejen skiller, så gør det ingen ting, den skal nok blive god alligevel. Beklæd en rund springform på 23 cm i diameter med bagepapir i bunden og smurt med smør rundt i kanten. Hæld dejen i formen og fordel blåbærrene med mel og sukker ovenpå dejen, tryk blåbærrene lidt ned i dejen. Bag kagen i ca. 1 time. Stik i kagen med en kødnål for at se om kagen er bagt. Lad kagen køle lidt af, imens du laver glasuren.

Glasur

Mas blåbærrene let med en gaffel og tilsæt citronsaft og flormelis og rør det sammen til en flydende glasur. Tilsæt evt. mere flormelis eller mere citronsaft, hvis der er behov for det, glasuren skal bare være flydende.

Smør glasuren på den afkølede kage. Server kagen med det samme. Du kan også vente med at skære kagen i skiver og så stille den på køl indtil servering. Velbekomme!

Bedøm denne ret

7 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven