Svampet kage med marcipan, æbler og kanel - lækker æblekage

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Svampet kage med marcipan, æbler og kanel

Svampet kage med marcipan, æbler og kanel, som er en kage der er hyggelig at bage på en regnvejrsdag. Kagen er super enkel og nem at bage. Jeg har brugt æbler fra min have, men du kan bruge hvilke som helst æbler. Måske har du også æbletræer i haven? Æbler, marcipan og kanel er en vidunderlig kombination og sammen med de sprøde mandler på toppen udgør det en skøn smagsoplevelse. Kagen er helt klart bedst når den lige er bagt, men den kan sagtens holde sig svampet og saftig til dagen efter. Server gerne kagen med en klat fuldfed creme fraiche, letpisket flødeskum eller vaniljeis. Jeg har et par andre lækre opskrifter med æbler, som hovedperson: gammeldags æblekage og pandekage lagkage med æblemos og flødeskumsskyr. Rigtig god fornøjelse!

Svampet kage med marcipan, æbler og kanel

Opskrift til 8-10 personer
Forberedelse 15 min.
Tilberedning 50 min.
I alt 1 t. 5 min.

Ingredienser

Æblefyld:
Kage:

Fremgangsmåde

Æblefyld:

Skær æblerne i tynde både og kom dem op i en skål sammen med de øvrige ingredienser. Blad det godt rundt og stil det til side imens du laver dejen.

Kage:

Tænd ovnen på 190 C varmluft. Smelt smørret og lad det køle af. Pisk æg, rørsukker, brun farin og vaniljesukker lyst og luftigt. Bland melet, bagepulver, salt og marcipan sammen og rør det i dejen. Tilsæt til sidst det smeltede smør og rør det godt ind i dejen. Beklæd en springform på 23 cm i diameter med bagepapir i bunden og smør den med smør. Hæld dejen i formen og fordel æblefyldet ovenpå. Tryk æblerne lidt ned i dejen. Bag kagen i ca. 45-50 minutter. Lad kagen køle lidt af og server den. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

9 kommentarer
  1. Jeg synes at alt det lækre fyld falder ned i kagen, og forsvinder helt, når jeg bager den? Hvad kan jeg have gjort forkert 🙂

  2. En hel fantastisk god og lækker kage, mine gæster var ville med den så det bliver ikke sidste gang jeg har bagt den ??

  3. Hejsa
    Enig. Kagen er svampet og lækker, især med eftersmagen af marcipan. MEEN varmluft ved 190 grade? Min æblemarcipan kage blev overbragt ( læs sort) i top og bund.
    Burde varmen i ovnen ikke have været mindre.

    1. Dejligt at kagen blev lækker 🙂 Ærgerligt at din kage fik lidt for meget. Ovne varmer forskelligt og nogle gange kan det hjælpe at komme et stykke staniol over kagen i slutningen af bagetiden, så den ikke bliver for mørk 🙂 Kh Frederikke

  4. Mums en lækker kage. Og så blev resterne fra julen brugt.
    En nem og virkelig god kage, der helt sikkert bliver lavet igen
    Jeg kan godt lide at når du skriver svampet, så ER den svampet.

Skriv en kommentar