Store svampede chokolademuffins - Opskrift svampede muffins med chokolade
Opskrifter Livsstil Shop

Store svampede chokolademuffins

Store svampede chokolademuffins – Opskrift på de bedste chokolademuffins med kærnemælk og store chokoladestykker. Disse muffins med chokolade er mine favoritter. De smager så dejligt og er virkelig nemme at lave. De tørre ingredienser blandes sammen i en skål, imens de våde ingredienser blandes i en anden skål, hvor efter det hele røres sammen til en tyk og lækker dej, hvor der også vendes chokolade i.

De bedste muffins er dem der hæver udover kanten og bliver sprøde udenpå og helt svampede og bløde indeni, med dejlige stykker af chokolade. Jeg har kærnemælk i dejen, hvilket gør dejen luftig, men hvis du ikke har kærnemælk, så kan mælk med citronsaft også bruges eller neutral yoghurt. Prøv at tilsætte en spsk. stærk kaffe til de våde ingredienser, for at fremhæve chokoladesmagen. Brug gerne chokolade af god kvalitet, for man kan virkelig smage forskel på, hvilken chokolade det er. F.eks. Valhrona, Callebaut eller en anden kvalitetschokolade.

Disse chokolademuffins er perfekte til picnic, fødselsdag eller eftermiddagskaffen. Muffins egner sig godt til at fryse ned. Rigtig god fornøjelse!

Følg med på de sociale medier

Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Muffins til 6-12 personer
Forberedelse 10 min. / Tilberedning 15 min. / I alt 25 min.
Ingredienser

Store svampede chokolademuffins (12 stk.)

300 g hvedemel

2 tsk. bagepulver

1 tsk. natron

2 tsk. vaniljesukker

1 lille tsk. salt

4 spsk. kakaopulver

135 g smør, smeltet

2 æg

200 g sukker

2,5 dl kærnemælk

200 g grofthakket chokolade, jeg bruger både mørk og mælkechokolade, plus lidt ekstra til drys

Fremgangsmåde

Store svampede chokolademuffins

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Bland hvedemel, bagepulver, natron, vaniljesukker, salt og kakaopulver sammen i en skål. I en anden skal piskes smeltet smør, æg, sukker og kærnemælk let sammen. Vend de tørre ingredienser sammen med de våde og rør til en ensartet tyk dej. Bland hakket chokolade i og fordel dejen i 12 muffinsforme. Drys med lidt ekstra chokolade og bag muffins i ca. 15 minutter. De må gerne være lidt bløde indeni, ellers bliver de alt for tørre. Lad muffins afkøle og nyd dem. Velbekomme!

 

Bedøm denne ret

4 Comments
  1. Pyhh det er de tørreste muffins jeg har lavet til dato😀 Tænker aldrig varmluft er godt ifm. bagning🙈

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.