Store svampede chokolademuffins - Opskrift svampede muffins med chokolade
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Store svampede chokolademuffins

Store svampede chokolademuffins – Opskrift på de bedste chokolademuffins med kærnemælk og chokoladestykker. Disse muffins med chokolade er mine favoritter. De smager så dejligt og er virkelig nemme at lave. De våde ingredienser blandes sammen i en skål, imens de tørre ingredienser blandes i en anden skål, hvor efter det hele røres sammen til en lækker dej, hvor der også vendes chokolade i.

De bedste muffins er dem der hæver udover kanten og bliver sprøde udenpå og helt svampede og bløde indeni, med dejlige stykker af chokolade. Jeg har kærnemælk i dejen, hvilket gør dejen luftig, men hvis du ikke har kærnemælk, så kan mælk med citronsaft også bruges eller neutral yoghurt. Prøv at tilsætte en spsk. stærk kaffe til de våde ingredienser, for at fremhæve chokoladesmagen. Brug gerne chokolade af god kvalitet, for man kan virkelig smage forskel på, hvilken chokolade det er. F.eks. Valhrona, Callebaut eller en anden kvalitetschokolade.

Disse chokolademuffins er perfekte til picnic, fødselsdag eller eftermiddagskaffen. Muffins egner sig godt til at fryse ned. Rigtig god fornøjelse!

Store svampede chokolademuffins

Opskrift til 6-12 personer
Forberedelse 10 min.
Tilberedning 20 min.
I alt 30 min.

Ingredienser

Derudover

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 220 C varmluft.

I en skål piskes smeltet smør og sukker let sammen med et piskeris. Tilsæt et æg ad gangen og pisk til en skummende masse. Tilsæt vaniljesukker, kærnemælk og græsk yoghurt let sammen.

Bland hvedemel, bagepulver, salt og kakaopulver sammen i en skål.  Vend de tørre ingredienser sammen med de våde og rør til en ensartet dej. Vend chokolade i og fordel dejen i 12 muffinsforme.

Drys med lidt ekstra chokolade. Bag muffins  i 5 min. ved 220 C varmluft og dernæst skrues der ned til 180 C varmluft og de bages i yderligere 15 min.

Lad muffins afkøle lidt før de nydes. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi du bruger min blog og ikke mindst opslagstavlen.

Vi har arbejdet længe på et nyt design og nye funktioner. Alle opskrifter er stadig helt gratis, men kan nu udforskes med større brugervenlighed.

Sammen med nye funktioner og fordele, udgør opslagstavlen det nye medlemsunivers Frederikkes Madklub, og derfor tilbyder vi dig den første måned gratis. Så kan du nemt tilgå opslagstavlen igen og samtidig prøve de andre funktioner.

Jeg håber meget du vil være en del af Frederikkes Madklub 🙂

Bliv medlem Tilbage

Skriv endelig en kommentar

6 kommentarer
      1. Hej Frederikke.
        Hvis man er nødt til at bage dine chokolademuffins dagen før, hvordan opbevarer man dem så bedst muligt, så de ikke bliver tørre og kedelige til dagen efter?

        1. De kan sagtens bages dagen før og opbevares i en kagedåse eller en lukket fryse pose ved stuetemperatur 🙂

Skriv en kommentar