Stor trøffelkage - Stor brownie med chokolade trøffel

SE ALLE MINE OPSKRIFTER TIL SOMMERENS FESTER HER

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Stor trøffelkage

Stor trøffelkage – Opskrift på stor brownie med chokolade trøffellag bagt i bradepande. Denne brownie trøffelkage er perfekt at servere til mange gæster, da kagen bages i en stor bradepande til ovnen. Kagen består af min populære opskrift på fudgy brownie, som er en tung og smagfuld brownie. Ovenpå brownien hældes der et lag chokoladetrøffel på. Kagen skal være helt kold før den kan skæres i firkanter, pyntes med friske bær og serveres. Det ser så smukt og dekorativt ud med en masse stykker kage på et stort fad.

Denne kage er en rigtig chokoladebombe og indeholder 1 kg mørk chokolade ialt. Man kan sagtens bruge en billig chokolade med lavt kakaoindhold, hvis man ønsker det. Hvis man ønsker at lave browniebunden i en lidt billigere version, så prøv denne opskrift på stor brownie, hvor der kun er kakaopulver i bunden og ikke rigtig chokolade. Kagen er perfekt at lave dagen inden servering, da den har bedst af at stå på køl og sætte sig og blive dejlig fudgy. Lige inden servering skæres kagen i firkanter og pyntes med friske bær. Det er nemmest at skære kagen med en skarp varm kniv, hvis man ønsker helt lige og flotte stykker.

Trøffelkagen er perfekt at servere til bryllup, barnedåb, studentergilde eller fødselsdag. Rigtig god fornøjelse!

Stor trøffelkage

Opskrift til 25-30 personer
Forberedelse 30 min.
Tilberedning +1 t.
I alt + 3 t.

Ingredienser

Brownie
Trøffellag
Desuden

Fremgangsmåde

Brownie

Tænd ovnen på 180 C varmluft.

Smelt smør og chokolade i en gryde. Vend 150 g af kakaopulveret i og rør så massen samler sig og bliver blank.

Pisk sukker, brun farin, vaniljesukker, salt og æg til det bliver en sej og luftig æggesnaps. Det tager ca. 5-10 min.

Imens du pisker tilsættes chokoladeblandingen i en tynd stråle. Sigt hvedemel og de resterende 150 g kakaopulver i dejen og vend det forsigtigt rundt med en dejskraber for at undgå, at luften bliver slået for meget ud.

Hæld dejen op i en bradepande, til ovnen, beklædt med bagepair. Bag kagen i ca. 25-30 min. Den må godt være lidt blød i midten. Afkøl kagen.

Trøffellag

Smelt chokolade og smør i en gryde. Rør i det til det bliver en samlet masse. I en anden gryde varmes fløden op til lige under kogepunktet. Tilsæt den varme fløde i den smeltede chokoladeblanding og rør den forsigtigt ind i chokoladen til en blank masse. Hæld chokoladetrøffel på brownie bunden og stil kagen på køl i min. 2 timer, men gerne til dagen efter.

Skær herefter kagen ud i firkantede stykker, pynt med bær og server. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!

Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.

Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.

Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her. 

God fornøjelse i køkkenet!

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar