Stegte kartofler med hvidløg - Perfekt tilbehør til aftensmaden
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Stegte kartofler med hvidløg

Stegte kartofler med hvidløg – Opskrift på de lækreste stegte kartofler med hvidløg, oregano, parmesan og citron. Disse kartofler har min far altid lavet til mig og min familie. Der er så mange måder at servere kartofler på, men denne er klart en af mine favoritter. Kartoflerne koges først sammen med en masse fed hvidløg. Herefter steges kartofler og hvidløg i godt med olivenolie, oregano, salt og peber. Tilsidst drysses kartoflerne med parmesan og citronskal. Kartoflerne er perfekt tilbehør til kød og salater.

Jeg bruger helt små kartofler med skræl på, da der helt skal være skræl på, for at få det bedste resultat. Hvis man kun kan finde større kartofler, så kan de også bruges, hvis de skæres ud i lidt mindre stykker. Rigtig god fornøjelse!

Stegte kartofler med hvidløg

Opskrift til 4 personer
Forberedelse 10 min.
Tilberedning 20 min.
I alt 30 min.

Ingredienser

Stegte kartofler med hvidløg

Fremgangsmåde

Stegte kartofler med hvidløg

Skyl kartoflerne grundigt og lad dem beholde skrællen på. Kom kartoflerne i en gryde med vand og salt. Kom hvidløgene ved og kog vandet op. Når vandet koger, koges kartoflerne i 10 min.

Hæld vandet fra kartoflerne og hvidløgene. Varm en pande op med olivenolie. Tilsæt kartofler og hvidløg, krydr med oregano, salt og peber og steg kartoflerne til de får stegeskorpe i 8-10 min. ved middelhøj varme.

Hæld kartoflerne i et fad og drys med parmesan og citronskal. Server straks. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar