Stegte kartofler med hvidløg - Perfekt tilbehør til aftensmaden
Opskrifter Livsstil Shop

Stegte kartofler med hvidløg

Stegte kartofler med hvidløg – Opskrift på de lækreste stegte kartofler med hvidløg, oregano, parmesan og citron. Disse kartofler har min far altid lavet til mig og min familie. Der er så mange måder at servere kartofler på, men denne er klart en af mine favoritter. Kartoflerne koges først sammen med en masse fed hvidløg. Herefter steges kartofler og hvidløg i godt med olivenolie, oregano, salt og peber. Tilsidst drysses kartoflerne med parmesan og citronskal. Kartoflerne er perfekt tilbehør til kød og salater.

Jeg bruger helt små kartofler med skræl på, da der helt skal være skræl på, for at få det bedste resultat. Hvis man kun kan finde større kartofler, så kan de også bruges, hvis de skæres ud i lidt mindre stykker. Rigtig god fornøjelse!

 

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.

 

Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Kartofler, Tilbehør til 4 personer
Forberedelse 10 min. / Tilberedning 20 min. / I alt 30 min.
Ingredienser

Stegte kartofler med hvidløg

650 g små kartofler, med skræl

15 fed hvidløg

4 spsk. olivenolie

1 spsk. tørret oregano

Salt og peber

2 spsk. revet parmesan

Fintrevet skal fra 1/2 citron

Fremgangsmåde

Stegte kartofler med hvidløg

Skyl kartoflerne grundigt og lad dem beholde skrællen på. Kom kartoflerne i en gryde med vand og salt. Kom hvidløgene ved og kog vandet op. Når vandet koger, koges kartoflerne i 10 min.

Hæld vandet fra kartoflerne og hvidløgene. Varm en pande op med olivenolie. Tilsæt kartofler og hvidløg, krydr med oregano, salt og peber og steg kartoflerne til de får stegeskorpe i 8-10 min. ved middelhøj varme.

Hæld kartoflerne i et fad og drys med parmesan og citronskal. Server straks. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.