Stegt rosenkål med bacon – Opskrift stegt rosenkål med bacon og honning, som er perfekt tilbehør til aftensmaden. Denne opskrift er helt enkel og virkelig nem. Den består af bacon i tern som først steges på panden, hvorefter det tages af panden og så steges rosenkål i baconfedtet og honning. Bacon tilsættes igen til panden sammen med rosenkål og det hele blandes sammen og serveres.
Rosenkål har lidt et dårligt ry, men det er nok mest, hvis man har fået den overkogte udgave. Hvis man tilbereder rosenkål rigtigt, så smager det så skønt. Man kan laves mange forskellige ting med rosenkål, da det både kan koges, steges, friteres, ristes og bages. Prøv også min opskrift på gnocchi stegt med rosenkål og bacon. Rigtig god fornøjelse!
Kan man spise rå rosenkål?
Ja, du kan godt spise rosenkål rå, men det er ikke alle, der kan lide det. Jeg synes, at rosenkål bliver bedst, hvis de bliver tilberedt på en eller anden måde – som her i opskriftne hvor jeg laver stegt rosenkål med bacon. Her bliver rosenkål tilberedt på en pande med fedtstof.
Hvad er rosenkål sundt for?
Rosenkål indeholder vitamin C, K og en masse andre B-vitaminer. For mange er det en super food. Det sunde ryger lidt af, når man som mig i denne opskrift vender dem i honning og tilføjer bacon. Men lige meget hvad er der stadig de samme vitaminer i – bacon eller ej.
Stegt rosenkål med bacon
Ingredienser
Fremgangsmåde
Steg bacon sprødt på en pande. Hæld bacon på en tallerken med køkkenrulle, så det kan suge fedtet. Lad noget af baconfedtet blive på panden.
Skær bunden af rosenkål, skær dem i to og fjern de yderste blade og skyl dem grundigt. Tør rosenkål godt og kom dem på panden med baconfedt med skæresiden nedad.
Lad dem stege ved middelhøj varme i 2 min. Dryp honningen udover. Læg låg på og steg dem i 5 min. De skal have en gylden og sprød stegeskorpe på skæresiden. Fjern låget, tilsæt bacon og vend det godt rundt. Server straks. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar