Gnocchi med bacon og rosenkål – Opskrift på lækker ret med stegt gnocchi, rosenkål og bacon. Denne ret er så lækker, smagfuld og nem at lave. Retten består af sprødt stegt bacon, stegt rosenkål med citron og chili og stegt gnocchi med smør og honning. Det hele vendes sammen og toppes med revet parmesan ost. En super lækker ret, som nemt kan laves til aftensmad i hverdagene. Retten kan sagtens laves uden bacon, hvis man ønsker at retten skal være vegetarisk.
Gnocchi er italiensk og er en slags pasta, som er lavet på kartoffelmos, og de kan serveres og laves på mange forskellige måder. Jeg kan bedst lide, når de steges i smør og honning, som denne opskrift, fordi de får den lækreste, sprøde og karamelliseret konsistens. Rigtig god fornøjelse!
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen.
Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.
Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Ingredienser
Gnocchi med bacon og rosenkål
200 g bacon, gerne et stykke bacon man selv skærer i tern
500 g rosenkål
1 tsk. fintrevet citronskal
1 tsk. chiliflager
Salt og peber
2 spsk. olivenolie
500 g gnocchi
2 spsk. smør
1 spsk. honning
Salt og peber
Evt. revet parmesan til pynt
Fremgangsmåde
Gnocchi med bacon og rosenkål
Steg bacon sprødt på en pande. Hæld bacon på en tallerken med køkkenrulle, så det kan suge fedtet. Lad lidt af baconfedtet blive på panden.
Skær bunden af rosenkål, skær dem i to og fjern de yderste blade og skyl dem grundigt. Tør rosenkål godt og kom dem på panden med baconfedt. Lad dem stege ved høj varme. Tilsæt citronskal, chiliflager, salt og peber. Lad rosenkål stege med skæresiden nedad, så den bliver sprød og gylden.
Tag rosenkål af panden og kom olivenolie på panden. Tilsæt gnocchi (de skal bare steges direkte fra pakken) og lad dem stege godt af. Kom smør og honning på panden og lad det boble godt. Tilsæt salt og peber. Steg gnocchi til de bliver sprøde og har taget godt med farve.
Kom bacon og rosenkål tilbage på panden med gnocchi og steg det hele godt sammen. Server retten med revet parmesan på. Velbekomme!
Hej,
Kan der anvendes rosenkål fra frost? 😊
Ja, det er jeg sikker på, at man kan 🙂