Sprøde ovnkartofler
Opskrifter Livsstil Shop

Sprøde ovnkartofler

Sprøde ovnkartofler – Opskrift på de sprødeste kartofler stegt i ovnen. Disse kartofler er perfekte at servere som tilbehør til aftensmaden.

Sprøde ovnkartofler

Kartofler, Tilbehør til 4 personer
Forberedelse 20 min. / Tilberedning 1 t. / I alt 1 t. 20 min.
Ingredienser

Sprøde ovnkartofler

1 kg store kartofler

1 dl solsikkeolie eller en anden smagsneutral olie

Flagesalt

Fremgangsmåde

Sprøde ovnkartofler

Skræl kartoflerne, skær dem i grove stykker og kog dem i rigeligt saltet vand i 20 min. Hæld vandet fra kartoflerne.

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Hæld olien i en bradepande (min bradepande er 35×25 og 5 cm høj). Sæt bradepanden med olie i ovnen, imens de varmer op.

Hæld de kogte kartofler ned i den varme olie. Bag kartoflerne i 30 min. Rør godt rundt i kartoflerne og giv dem 30 min. mere. De skal være helt gyldne.

Drys flagesalt udover de sprøde kartofler og server dem straks. Velbekomme!

 

 

Bedøm denne ret

Sprøde ovnkartofler

Helt gyldne, sprøde og fedtede kartofler, det går man aldrig galt i byen med. Disse kartofler er super nemme at lave og de smager så vidunderligt. Kartoflerne skal først koges møre, hvorefter de steges i ovnen i godt med olie. Derefter serveres de sprøde kartofler med et drys flagesalt. Kartoflerne passer til det meste og er perfekt tilbehør til aftensmaden. Jeg har serveret kartoflerne med denne lækre hytteostdip.

I stedet for at stege kartoflerne i olie i ovnen, så kan man også bruge andefedt. Det er super at bruge julerester af kogte kartofler og andefedt fra julemiddagen. Jeg har ikke tilføjet krydderier til kartoflerne her, men man kan sagtens drysse hvidløgspulver, løgpulver, paprika eller oregano på kartoflerne, inden de kommes i ovnen. Rigtig god fornøjelse!

 

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.

 

Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.