Spaghetti bolognese - Min bedste opskrift på spaghetti bolognese
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese – opskrift på den bedste spaghetti bolognese/ pasta med kødsauce. Jeg elsker spaghetti bolognese og denne klassiske Italienske ret er altså virkelig skøn, og det er en ret, som de fleste vidst kan lide. Herhjemme får vi pasta med kødsauce ca. 2-3 gange på en måned, fordi det er en nem ret og forholdsvis billig ret, der kan strække sig over et par dage. Det er en rigtig familievenlig hverdagsret.

Der er så mange måder at lave denne ret på, med forskellige ingredienser, men fælles for dem alle er at retten indeholder hakket oksekød, tomater, grøntsager, bouillon og krydderurter, som simrer ved svag varme og bliver til den skønneste velsmagende sauce som serveres med spaghetti og revet parmesan på toppen.

Min opskrift på spaghetti bolognese eller ragú ala bolognese, er virkelig lækker, hvis jeg selv skal sige det, da der er mindre tomat i, end en rigtig fordansket pasta med kødsauce, og derfor er saucen mere fyldig og intens. Hvis tiden er til det vil jeg anbefale, at man lader kødsaucen stå at simre ved svag varme i 3-4 timer, på den måde opnås det allerbedste resultat.

Hvis du har kødsauce tilovers, så kan du lave disse pizzasnegle med kødsauce i stedet for skinke og peperoni. Eller du kan lave bagt pasta i et fad i ovnen: Kom kogt pasta/spaghetti i et ovnfast fad og hæld kødsaucen udover, drys revet ost på og bag i ca. 15-20 minutter ved 200 C varmluft.

Server gerne retten med en grøn salat eller brød til, men retten kan altså også bare spises som den er. Hvordan laver du spaghetti bolognese? Rigtig god fornøjelse!

Spaghetti bolognese

Simre retter, til 4-6
Forberedelse 30 min.
Tilberedning 30 min.
I alt 1 t.

Ingredienser

spaghetti bolognese
Derudover

Fremgangsmåde

Spaghetti bolognese

Svits løg, hvidløg og krydderurter i fedtstof i en sauterpande. Tilsæt kødet, hak det godt rundt og brun det af. Tilsæt gulerødder, selleri, hakkede tomater, tomatpuré, bouillon terninger, piskefløde, balsamico og hvidvin. Rør godt rundt og ladet det stå at simre under låg ved middelvarme.

Hvis tiden er knap kan kødsaucen simre under låg i 30 minutter. Ellers lad kødsaucen simre under lag ved svag varme i gerne 3-4 timer.

Smag herefter til med salt og peber og evt. lidt sukker eller mere balsamico. Server kødsaucen med kogt spaghetti og friskrevet parmesan. Velbekomme!

Bedøm

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar