Lækker lasagne - Opskrift på lækker hjemmelavet lasagne
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Lækker lasagne

En hjemmelavet og lækker lasagne, det går man aldrig galt i byen med. Hjemmelavet lasagne er altid et stort hit herhjemme, og sikkert også hos de fleste andre familier. Vi laver tit lasagne i weekenden, hvor kødsaucen kan stå at simre i flere timer og gerne en stor portion, som denne opskrift, så er der nemlig mad nok til flere dage. Denne opskrift kan også laves til to små lasagner, så kan den ene fryses ned og tages op til de dage, hvor det skal gå hurtigt med aftensmaden. Hvis du vil lave lasagnen i en vegetarisk version, kan du tilsætte flere grøntsager og kikærter eller kidneybønner til saucen. Server lasagnen sammen med en frisk salat f.eks. denne lækre tomatsalat med cremet mozzarella. Prøv også min lasagne med spidskålsplader. Rigtig god fornøjelse!

Lækker lasagne

Opskrift til 6-8 personer
Forberedelse 1 t.
Tilberedning 3 t.
I alt 4 t.

Ingredienser

Kødsauce
Mornaysauce
Derudover

Fremgangsmåde

Kødsauce

Svits hvidløg og løg i olivenolie. Tilsæt kødet og brun det af. Tilsæt gulerødder, squash, urter, hakkede tomater, tomatpuré og grøntsagsbouillon. Lad retten stå at simre under låg, gerne i et par timer, men jo længere jo bedre. Rør i retten undervejs.

Mornaysauce

Smelt smørret i en gryde og tilsæt melet og rør det godt rundt. Tilsæt mælken lidt ad gangen og rør det godt ud i melblandingen, så der ikke kommer klumper i. Lad saucen koge lidt ind så den tykner. Tilsæt evt. lidt mere mælk. Smag sovsen til med salt og revet muskatnød og tilsæt til sidst ost.

Sådan samler du lasagnen

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Smør et ovnfast lasagnefad med smør. Kom en smule mornaysauce og kødsauce i bunden og læg lasagneplader ovenpå. Gentag dette til du til sidst har lasagneplader med mornaysauce på toppen. Bag lasagnen i ovnen i 25 minutter. Drys derefter ost på toppen og bag lasagnen igen i 15 minutter. Server lasagnen straks. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi du bruger min blog og ikke mindst opslagstavlen.

Vi har arbejdet længe på et nyt design og nye funktioner. Alle opskrifter er stadig helt gratis, men kan nu udforskes med større brugervenlighed.

Sammen med nye funktioner og fordele, udgør opslagstavlen det nye medlemsunivers Frederikkes Madklub, og derfor tilbyder vi dig den første måned gratis. Så kan du nemt tilgå opslagstavlen igen og samtidig prøve de andre funktioner.

Jeg håber meget du vil være en del af Frederikkes Madklub 🙂

Bliv medlem Tilbage

Skriv endelig en kommentar

1 kommentar
  1. Videoopskrift: Inviter dine g?ster pa den ultimative grillmiddag med denne perfekte opskrift pa hjemmelavet pizza pa weber grill. Pizza pa weber sa bliver det ikke bedre.

Skriv en kommentar