En hjemmelavet og lækker lasagne, det går man aldrig galt i byen med. Hjemmelavet lasagne er altid et stort hit herhjemme, og sikkert også hos de fleste andre familier. Vi laver tit lasagne i weekenden, hvor kødsaucen kan stå at simre i flere timer og gerne en stor portion, som denne opskrift, så er der nemlig mad nok til flere dage. Denne opskrift kan også laves til to små lasagner, så kan den ene fryses ned og tages op til de dage, hvor det skal gå hurtigt med aftensmaden. Hvis du vil lave lasagnen i en vegetarisk version, kan du tilsætte flere grøntsager og kikærter eller kidneybønner til saucen. Server lasagnen sammen med en frisk salat f.eks. denne lækre tomatsalat med cremet mozzarella. Prøv også min lasagne med spidskålsplader. Rigtig god fornøjelse!
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.
Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Ingredienser
Kødsauce
3 fed hvidløg, presset
2 alm. løg, skåret i tern
Olivenolie
1 kg hakket oksekød
3 gulerødder, revet
1 squash, revet
1 spsk. tørret oregano, eller frisk
1 spsk. tørret timian, eller frisk
3 dåser hakkede tomater
2 spsk. tomatpuré
2 dl grøntsagsbouillon
Salt og peber
Mornaysauce
2 store spsk. smør
3 store spsk. mel
6 dl mælk
1 tsk. revet muskatnød
1 tsk. salt
100 g revet mozzarella
Derudover
Ca. 350-400 lasagneplader
200 g revet mozzarella på toppen
Fremgangsmåde
Kødsauce
Svits hvidløg og løg i olivenolie. Tilsæt kødet og brun det af. Tilsæt gulerødder, squash, urter, hakkede tomater, tomatpuré og grøntsagsbouillon. Lad retten stå at simre under låg, gerne i et par timer, men jo længere jo bedre. Rør i retten undervejs.
Mornaysauce
Smelt smørret i en gryde og tilsæt melet og rør det godt rundt. Tilsæt mælken lidt ad gangen og rør det godt ud i melblandingen, så der ikke kommer klumper i. Lad saucen koge lidt ind så den tykner. Tilsæt evt. lidt mere mælk. Smag sovsen til med salt og revet muskatnød og tilsæt til sidst ost.
Sådan samler du lasagnen
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Smør et ovnfast lasagnefad med smør. Kom en smule mornaysauce og kødsauce i bunden og læg lasagneplader ovenpå. Gentag dette til du til sidst har lasagneplader med mornaysauce på toppen. Bag lasagnen i ovnen i 25 minutter. Drys derefter ost på toppen og bag lasagnen igen i 15 minutter. Server lasagnen straks. Velbekomme!
Videoopskrift: Inviter dine g?ster pa den ultimative grillmiddag med denne perfekte opskrift pa hjemmelavet pizza pa weber grill. Pizza pa weber sa bliver det ikke bedre.