Snoede brødstænger med kartoffel – Opskrift på de lækreste snoede brødstænger med kartoffel, flødeost,revet mozzarella og parmaskinke. Disse snoede brødstænger er så gode og nemme at bage. Jeg har lavet dem med kogt kartoffel, flødeost, revet mozzarella og parmaskinke. De revet mozzarella ost i også, men det kan man sagtens undlade eller bytte ud med f.eks. revet cheddar eller en anden form for ost. De kogte kartofler kan med fordel koges dagen før eller det kan være en rest fra aftensmaden. Jeg har brugt flødeost med urter, men det kan også bare være en helt neutral eller med f.eks. hvidløg.
Brødene kan bruges til madpakken, til picnic, til tapas og de er også perfekte at servere til suppe.Prøv også min opskrift på snoede pestostænger, boller med skinke og ost eller min opskrift på hvidløgsbrød med ost. Rigtig god fornøjelse!
Snoede brødstænger med kartoffel
Ingredienser
Fremgangsmåde
Snoede brødstænger med kartoffel
Rør gæren ud i vandet og tilsæt honning og olivenolie.
Tilsæt mel og salt og ælt dejen på maskine til dejen slipper skålens sider og bliver blank og smidig.
Det tager ca. 5-10 minutter, afhængig af hvor kraftig din røremaskine er.
Lad dejen hæve i skålen i 1 time under et fugtigt viskestykke.
Tænd ovnen på 220 C varmluft.
Drys bordet med mel og rul dejen ud til en rektangel.
Smør flødeost og drys med mozzarella på hele dejen.
Mas kartoflerne lidt ud til mindre stykker og fordel dem på den ene halvdel af sammen med parmaskinke revet ud i mindre stykker.
Drys oregano over fyldet.
Fold den anden halvdel af dejen indover den halvdel med fyldet.
Skær derefter dejen ud i ca. 12 strimler og sno hver strimmel (skær evt. strimlerne over, sådan at du får 24 kortere brødstænger).
Læg dem derefter på 1-2 bageplader beklædt med bagepapir og pensl med æg.
Bag i ovnen i ca. 10-12 min. eller indtil de er gyldne.
Lad brødstængerne afkøle på en rist og server. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar