Småkager med hindbærsyltetøj – Opskrift på små sprøde småkager med hindbærsyltetøj inspireret af de svenske “hallongrotor”. Disse små runde og sprøde småkager er så lækre og virkelig nemme og hurtige at lave.
Småkagedejen minder meget om denne dej, men i stedet for at skære dejen ud til flade småkager bliver “hallongrotor” rullet til en kugle og der laves en fordybning i midten, som fyldes op med fyld. Her har jeg bagt dem med hjemmelavet hindbærsyltetøj, men en hvilken som helst syltetøj kan bruges. Jeg har lavet selve dejen med en blanding af almindelig hvedemel og sigtet hvedemel, hvilket giver en smule mørkere farve og lidt mere bid og smag til småkagerne.
Der bliver ca. 20 stk. ud af denne opskrift, men der kan sagtens laves dobbeltportion og så fryse den ene halvdel af dejen ned, eller den ene halvdel af de færdigbagte småkager ned. Du kan se mine andre småkageopskrifter lige her. Rigtig god fornøjelse!
Småkager med hindbærsyltetøj
Ingredienser
Småkager med hindbærsyltetøj (ca. 20 stk.)Fremgangsmåde
Småkager med hindbærsyltetøj
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Rør smør, sukker og vaniljesukker sammen i en skål. Det er nemmest at gøre det med hænderne eller en dejskraber. Bland sigtet hvedemel, hvedemel og bagepulver sammen og bland det i dejen til dejen er ensartet og sammenhængende (som en mørdej).
Del dejen i 20 lige store stykker og tril hvert stykke til en kugle. Placer kuglerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Lav en fordybning med din pegefinger i hver dejkugle og fyld fordybningen op med syltetøj (pas på med at fylde for meget i).
Bag småkagerne i ca. 15 min. til de har taget en smule farve. Lad småkagerne køle af på en rist og opbevar dem i en tætlukket kagedåse eller lign. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar