Skyrboller med skinke og squash – Opskrift på proteinboller med skyr, skinke, squash og revet cheddar. Disse skyrboller er meget proteinholdige og nemme at lave. Bollerne består af af havregryn, skyr, salt, honning, æg, bagepulver, revet squash, revet cheddar og skinke. Jeg bruger grovalsede havregryn, men finvalsede kan også bruges. Hvis du ønsker at lave bollerne i en glutenfri version, så kan glutenfrie havregryn sagtens bruges. Bollerne kan holde sig på køl i et par dage og kan også fryses ned. Prøv også mine grove chokoladeboller eller mine glutenfrie fiberboller. Rigtig god fornøjelse!
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.
Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.
Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Ingredienser
Skyrboller med skinke og squash
250 g skyr
250 g havregryn
4 æg
1 lille tsk bagepulver
1/2 tsk salt
1 spsk honning
150 g revet squash
75 g skinkestrimler
75 g revet cheddar
Fremgangsmåde
Skyrboller med skinke og squash
Tænd ovnen på 185 C varmluft.
Kom skyr, havregryn, æg, bagepulver, salt og honning op i en skål og blend det med en stavblender (eller kom alle ingredienserne i en blender eller foodprocessor). Lad dejen stå i 10 minutter til den har sat sig, og er blevet lidt mere fast.
Klem revet squash fri for vand. Vend squash, skinke og cheddar i dejen. Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt 10 lige store boller på bagepladen med to skeer (du kan evt. gøre skeerne våde). Bag bollerne i ca. 20-25 minutter eller indtil de er gyldne. Lad bollerne afkøle helt inden de skæres igennem. Velbekomme!