Sundere pølsehorn - Opskrift på sundere protein pølsehorn
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Sundere pølsehorn

Sundere pølsehorn – Opskrift på sundere protein pølsehorn. Disse pølsehorn er et sundere alternativ til normale pølsehorn, da disse er fyldt med protein. Jeg har lavet pølsehornene ud fra min opskrift på sundere boller med skyr og havregryn. Min opskrift på bløde og luftige pølsehorn er meget populær her på siden, så jeg tænkte at der også skulle være et lidt sundere alternativ til det højtelskede pølsehorn.

Pølsehornene består af havregryn, skyr, salt, honning, æg og bagepulver. Jeg kan godt lide, at der er lidt bid i, så jeg har vendt solsikkekerner i dejen, men de kan blot undlades eller skiftes ud med f.eks. græskarkerner, hørfrø eller chiafrø. Jeg brugte grovalsede havregryn, men finvalsede kan også bruges. Der kan kommes en smule ketchup i pølsehornene eller de færdigbagte pølsehorn kan dyppes i ketchup. Prøv min opskrift på hjemmelavet ketchup her.

Hvis du ønsker at lave pølsehornene i en glutenfri version, så kan glutenfrie havregryn sagtens bruges. Pølsehornene kan holde sig på køl i et par dage og kan også sagtens fryses ned. Disse pølsehorn er perfekte at have med i madpakken, til picnic, på farten eller som en hurtig og mættende snack inden eller efter træning. Rigtig god fornøjelse!

Sundere pølsehorn

Opskrift til 5-10 personer
Forberedelse 10 min.
Tilberedning 25 min.
I alt 35 min.

Ingredienser

Fremgangsmåde

Sundere pølsehorn (10 stk.)

Tænd ovnen på 185 C varmluft.

Kom skyr, havregryn, æg, bagepulver, salt og honning op i en skål og blend det med en stavblender (eller kom alle ingredienserne i en blender eller foodprocessor).

Lad dejen stå i 10 minutter til den har sat sig, og er blevet lidt mere fast. Vend solsikkekerner i dejen. Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt 10 lige store boller på bagepladen med to skeer (du kan evt. gøre skeerne våde).

Kom en halv pølse på hver “bolle” og pres pølsen ned i dejen og form dejen rundt om. Drys med solsikkekerner og bag pølsehornene i ca. 20-25 minutter til de er gyldne. Lad pølsehornene afkøle helt inden de nydes. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

2 kommentarer

Skriv en kommentar