Skinkestang med butterdej - Opskrift på skinkestang med butterdej

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Skinkestang med butterdej

Skinkestang med butterdej – Opskrift på den bedste skinkestang med butterdej, flødeost, skinke og champignon. Denne skinkestang er så lækker og virkelig nem at lave. Skinkestang er en rigtig klassiker fra 80’erne, og det smager altså virkelig lækkert. Skinkestang består af butterdej med fyld bestående af skinke, flødeost og champignoner. Det er en virkelig nem ret at lave til aftensmad, da den ikke kræver det helt store arbejde.

Variation af fyldet

Selvom den hedder skinkestang, så kan man variere fyldet og skifte skinken ud med kylling eller kalkun. Champignonerne kan skiftes ud med porre, forårsløg eller peberfrugt. Jeg har brugt neutral flødeost, men det kan også være hvidløgsost eller f.eks. pikantost.

Skinkestangen kan serveres med en grøn salat eller bagte grøntsager. Rigtig god fornøjelse!

Skinkestang med butterdej

Opskrift til 4 personer
Forberedelse 15 min.
Tilberedning 30 min.
I alt 45 min.

Ingredienser

Fremgangsmåde

Skinkestang med butterdej

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Svits løg og hvidløg klare i olien på en pande. Tilsæt champignoner og lad dem stege med ved høj varme, så evt. væske kan fordampe. Skru ned for varmen og tilsæt flødeost, skinketern, sennep og persille og smag til med salt og peber. Rør det godt rundt til en cremet sauce. Lad det afkøle en smule.

Kom butterdejen på en bageplade med bagepapiret. Fordel fyldet på midten af dejen (på den lange led). Skær skrå snit i dejen på hver side af fyldet, ca. 1/3 del ind, så det kommer til at ligne et fiskebensmønster (se foto). Fold nu skiftevis en dejstrimmel fra hver side ind over fyldet, så du “fletter” hele skinkestangen.

Saml dejen i skinkestangens ender og fold dem ind under. Pensl med sammenpisket æg og drys med sesamfrø.

Bag skinkestangen i ca. 30-35 min. Lad den afkøle en smule og server den. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar