Sigara böregi – sprøde fetaruller med filodej – Opskrift på sprøde tyrkiske fetaruller også kaldet Sigara börek.
Sigara böregi - sprøde fetaruller med filodej
Ingredienser
Sigara böregi (20 stk.)Fremgangsmåde
Sigara böregi
Tænd ovnen på 215 C varmluft.
Bland feta, hvidløg, honning, peber og persille sammen med en gaffel i en skål.
Skær hvert filodej-ark ud i 6 firkanter.
Pensl en filodej-firkant med olie og læg en til firkant på og pensl også den med olie. Placer en tsk. fetafyld i enden af de to stykker firkanter. Fold fra hver side, så du lukker din “cigar” og rul, så du former en forårsrulle. Se billederne. Gør dette til du har ca. 20 fetaruller i alt.
Placer rullerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Bages i ca. 20 min. eller indtil de er gyldne og sprøde. Lad dem afkøle.
Chilihonning
Kom ingredienserne op i en gryde og give det et hurtigt opkog. Hæld det op i en lille skål.
Server fetarullerne med chilihonning. Velbekomme!
Sigara böregi – sprøde fetaruller med filodej
Sigara böregi er tyrkiske sprøde ruller af filodej med fyld. Jeg har fyldt rullerne med fetafyld med persille, hvidløg og honning. Rullerne serveres med chilihonning med timian. Det er en super lækker forret, og de er også perfekte at servere, som en del af en buffet.
Rullerne laves med filodej, som er helt papirstyndt dej, som bliver helt sprødt når det enten bages eller frituresteges. Rigtig god fornøjelse!
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.
Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.
Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Skriv endelig en kommentar