Sandwichbrød
Opskrifter Livsstil Shop

Sandwichbrød

Sandwichbrød – Opskrift på hjemmebagte sandwichbrød med solsikkekerner og mørkt maltsirup. Disse sandwichbrød er super nemme at lave og de smager så dejligt. Konsistensen er perfekt til sandwich, da det ikke smuldrer, når man skærer brødene over. Brødene laves ved at lave en dej, som rulles ud og kommes i en form, hvor den skæres ud til brød. Herefter skal dejen hæve i ca. 2 timer ved stuetemperatur, hvorefter den pensles med æg, drysses med solsikkekerner og så bages.

Maltsirup

Jeg tilsætter maltsirup til dejen, da det giver en dejlig smag og giver brødene en lidt mørkere farve. Hvis du ikke kan få fat på maltsirup, så kan du erstatte lidt af hvedemelet med maltmel, kan f.eks. købes i Føtex, og en lille skefuld honning.

Prøv også at erstatte noget af hvedemelet med groft mel, så brødene bliver grovere. Jeg har tilsat solsikkekerner i dejen, og de kan sagtens undlades eller byttes ud med f.eks. hørfrø eller græskarkerner. Brug sandwichbrødene til f.eks. denne opskrift på Joe & The Juice Tunacado sandwich. Prøv også min opskrift på paninibrød.  Rigtig god fornøjelse!

 

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.

Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Brød til 4-6 personer
Forberedelse 15 min. / Tilberedning 2 t. 15 min. / I alt 2 t. 30 min.
Ingredienser

Sandwichbrød

35 g gær

3 dl vand

1 dl skyr eller græsk yoghurt

1 dl solsikkekerner

1 spsk. mørkt maltsirup

1/2 dl neutral olie f.eks. solsikkeolie

600-650 g hvedemel

1,5 tsk. salt

1 sammenpisket æg til pensling

0,5 dl solsikkekerner

 

Fremgangsmåde

Sandwichbrød

Opløs gæren i vandet i en røreskål. Tilsæt skyr, solsikkekerner, maltsirup, solsikkeolie og mel. Ælt dejen med dejkrog. Tilsæt salt og ælt dejen til den slipper skålen.

Rul dejen ud så den passer til en bradepande på ca. 30 x 40 cm. Beklæd bradepanden med bagepapir og læg den udrullede dej i formen. Skær dejen ud med en kniv eller pizzahjul til ca. 10-12 lige store firkanter. Læg et fugtigt viskestykker over dejen og lad dejen hæve i ca. 2 timer ved stuetemp.

Tænd ovnen på 225 C varmluft.

Pensl brødene med æg og drys med solsikkekerner. Bag i midten af ovnen i ca. 10-12 min. Brødene hæver ikke ret meget og de skal være gyldne. Lad brødene afkøle inden de trækkes fra hinanden. Velbekomme!

 

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.