Sandkage – Opskrift på super svampet sandkage med kærnemælk. En sandkage er en klassisk skærekage, som også blev kaldt en “pund til pund kage”, fordi der er lige dele smør, sukker og mel i. En sandkage er super nem at bage, fordi den ikke kræver særlig mange ingredienser.
Min opskrift er med lige dele smør og sukker, men lidt mindre mel i for at gøre den mere svampet. Jeg tilsætter også kærnemælk i dejen, fordi kærnemælk er med til at gøre dejen saftig, og der er derfor ingen fare for en tør sandkage her.
Jeg synes, at en sandkage smager allerbedst, når den er nybagt og helt sprød rundt i kanten, men kagen kan dog sagtens holde sig i flere dage. Det er også en kage, der tåler, at blive frosset ned. Sandkage er en børnevenlig og familievenlig kage, da det er en mild smag. Hvis du vil variere opskriften, kan du tilsætte forskellige smagsgivere, f.eks. revet citronskal, revet appelsinskal, hakket chokolade eller lidt grofthakkede nødder. Der kan også kommes glasur på eller smeltet chokolade.
Har du en rest sandkage tilovers, så er den helt perfekt at bruge til romkugler eller hjemmelavede snøfler. Prøv også min opskrift på citronkage ala Starbucks. Rigtig god fornøjelse!
Sandkage
Ingredienser
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 175 C varmluft.
Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Tilsæt et æg ad gangen og pisk godt imellem. Bland hvedemel, vaniljesukker, bagepulver og salt sammen. Kom det i dejen skiftevis med kærnemælk.
Smør en brødform på 1,5 L med smør og drys sukker på, så det ligger i et tyndt lag. Hæld dejen i formen. Bag kagen i ca. 40-45 min. Hold øje med den undervejs, så den ikke bliver bagt for længe og derved bliver tør.
Lad kagen afkøle og tag kagen ud af formen. Server kagen. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar