Hjemmelavede snøfler - Opskrift på hjemmelavede snøfler
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Hjemmelavede snøfler

Hjemmelavede snøfler – Opskrift på hjemmelavede snøfler med abrikosmarmelade og romessens. Hjemmelavede snøfler laves af kagerester, som blandes sammen med abrikosmarmelade, romessens, kakao, kanel og vaniljesukker. Det er næsten som romkugler, dog er selve massen ikke så mørk, som romkuglemasse plejer at være.

Jeg snyder altså lidt, når jeg laver disse hjemmelavede snøfler, da jeg bruger købte mazarintærter, hindbærroulade og brownie bites. Det er kager der kan købes i stort set alle supermarkeder. Snøflerne kan også sagtens laves med rester af hjemmebagte kager. Det skal dog være svampede og “fugtige kager” og ikke f.eks. wienerbrød.

De hjemmelavede snøfler kan sagtens holde sig i en lufttæt beholder på køl i 1-2 uger. Det er en ret stor portion, da der bliver ca. 50 stykker, så man kan sagtens halvere portionen. Rigtig god fornøjelse!

Hjemmelavede snøfler

Opskrift til 8-10 personer
Forberedelse 1 t.
Tilberedning 1 t.
I alt 2 t.

Ingredienser

Snøfler
Derudover

Fremgangsmåde

Snøfler (ca. 50 stk.)

Kom mazarintærter, brownie bites, hindbærroulade, abrikosmarmelade, romessens, kanel, vaniljesukker og kakao i en skål til en røremaskine. Rør det forsigtigt sammen med den flade pisker til en ensartet masse. Stil massen på køl 1 time.

Del massen i 2 lige store dele. Rul hver del ud til 2 stk. lange “pølser”. Skær “pølserne” ud i stykker af 5 cm. “Bank” dem lidt ned ovenpå med en kniv, så formen ikke er helt rund, men er lidt mere flad (se evt. videoen til opskriften). Der bliver ca. 50 stk. ialt.

Placer alle stængerne på 1-2 skærebrætter med bagepapir og stil dem på køl.

Smelt den mørke chokolade i en skål over vandbad.

Dyp stængerne i chokoladen. Bank så meget af chokoladen af på kanten af skålen, så chokoladelaget ikke bliver for tykt. Placer stængerne på bagepapir på skærebræt igen og stil på køl til chokoladen er størknet.

Smelt den hvide chokolade i en skål over vandbad. Kom chokoladen i en sprøjtepose. Lad chokoladen afkøle en smule. Klip et lille hul i spidsen af sprøjteposen og sprøjt striber henover snøflerne. Stil på køl igen. Server herefter. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar