Ristet brød med cremet svampefyld er en skøn og nem anretning. Der er så mange skønne svampe fremme lige nu, så det er med at udnytte dem. Jeg har lavet disse svampetoast med en blanding af østershatte og kantareller. Det smager også skønt med markchampioner eller kejserhatte. Disse toast kan serveres som en forret eller som en velkomstsnack. Uanset hvad er det vigtigt, at svampefyldet først kommer på brødet lige inden servering, ellers bliver brødet blødt. Rigtig god fornøjelse!
Ristet brød med cremet svampefyld
Ingredienser
Svampefyld:Fremgangsmåde
Svampefyld:
Ordn svampene og skær dem ud i grove stykker. Varm en pande på høj varme og brun smørret af. Tilsæt frisk timian til smørret, så det kan give god smag. Tilsæt svampene og steg dem i et par minutter til de er faldet lidt sammen og har fået lidt farve. Skru ned på middelvarme og tilsæt fløden og citronskal. Lav sovsejævner ved at ryste vand og mel sammen og hæld det i en tynd stråle, imens du rører i saucen. Lad det boble lidt og tykne. Smag saucen til med salt og peber.
Rist brødet og anret på tallerkener eller et fad. Fordel svampefyldet på brødene og pynt med lidt frisk timian og evt. lidt revet citronskal. Server med det samme. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar