Rabarbersirup - Hjemmelavet sirup til drinks eller desserter
Opskrifter Livsstil Shop

Rabarbersirup

Rabarbersirup – Opskrift på nem hjemmelavet sirup af rabarber. Det er så nemt at lave sirup selv og til denne rabarbersirup, skal der kun bruges 4 ingredienser: Rabarber, vand, sukker og vanilje. Rabarberne skal først koges i vandet, hvorefter saften siges fra og koges ind med sukker og vanilje til en tyk sirup. Farven på siruppen afhænger af, hvor røde rabarberne er. Hvis rabarberne er meget grønne bliver det en mere brun sirup.

Rabarbersiruppen kan bruges til desserter, f.eks. ovenpå en kugle god vaniljeis. Siruppen er også perfekt til drinks og cocktails.

De kogte rabarber kan blandes med 3 spsk. sukker og kommes i en lufttæt beholder og opbevares på køl. Brug kompotten til pandekager, morgenmad med skyr eller yoghurt, på en friskbagt bolle eller vend det i letpisket flødeskum. Rigtig god fornøjelse!

Følg med på de sociale medier

Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Rabarbersirup

Sirup til 4 personer
Forberedelse 10 min. / Tilberedning 40 min. / I alt 1 t.
Ingredienser

Rabarbersirup

300 g rabarber

3,5 dl vand

150 g sukker

Kornene fra 1 vaniljestang

 

Fremgangsmåde

Rabarbersirup

Kog rabarberne i vandet i en lille gryde. Kog i 20 min. under låg.

Si saften fra rabarberne (gem de kogte rabarber, se teksten ovenover) og kom saften tilbage i gryden sammen med sukker og vanilje. Kog saften i 20 min. til den er kogt ind til en tyk sirup. Hæld siruppen på en skoldet flaske eller glas med låg.

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.