Pull-apart brød med nutella og hasselnødder - Svampet brød med nutella
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Pull-apart brød med nutella og hasselnødder

Dette lækre bløde, svampede og sprøde pull-apart brød med nutella og hasselnødder, er perfekt at servere på en grå efterårsdag eller en vinterdag. Brødet kan koldhæves og f.eks. serveres som et sødt indslag til brunch bordet. Jeg har også lavet sådan et brød, som kanelbrød og jeg har også en opskrift, hvor det er med ost, hvidløg og persille. Rigtig god fornøjelse!

Jeg havde den første fotodag i går, hvor vi skød billeder til min kommende kagebog, og hvis jeg selv skal sige det, så bliver det verdens flotteste bog!

Pull-apart brød med nutella og hasselnødder

Sødt bagværk til 6-8 personer
Forberedelse 1 t. 10 min.
Tilberedning 35
I alt 2 t

Ingredienser

Dej
Derudover

Fremgangsmåde

Dej

Start med at opløs gæren i halvdelen af den lunkne mælk i en røremaskine. Når det er opløst hældes resten af mælken i. Tilsæt salt, sukker, æg, smør og kardemomme og rør godt. Tilsæt nu ca. halvdelen af melet og ælt dejen på maskinen. Tilsæt derefter melet indtil dejen ikke er klistret og slipper skålen, når den rører rundt. Lad dejen hæve i skålen i 1 time under et viskestykke.

Sådan samler du brødet:

Tænd ovnen på 185 C varmluft.

Rul dejen ud i en rektangel på et meldrysset bord. Smør nutella  ud på hele dejen og drys med hasselnødder. Skær dejen ud i 3 lige brede strimler og læg dem ovenpå hinanden, så du får en dejstrimmel i 3 lag med fyld øverst. Skær denne dejstrimmel ud i firkanter, som passer med den korte led i en stor brødform (3 liter). Stil dejfirkanterne op ved siden af hinanden i formen, til den er fyldt helt ud. Lad brødet hæve i ca. 30 minutter under et viskestykke. Pensl brødet med et sammenpisket æg og bag brødet i ovnen i ca. 30-35 minutter  til det er gennembagt. Tag evt. brødet ud af formen og bag det lidt længere, hvis det ikke har fået nok i bunden. Spis brødet, mens det er lunt og nybagt – så er det allerbedst. Velbekomme!

Hvis du vil have glasur på brødet, så kan du røre flormelis og kogende vand sammen til en glasur. Dryp glasuren over det lune brød.

Bedøm

Tusind tak fordi du bruger min blog og ikke mindst opslagstavlen.

Vi har arbejdet længe på et nyt design og nye funktioner. Alle opskrifter er stadig helt gratis, men kan nu udforskes med større brugervenlighed.

Sammen med nye funktioner og fordele, udgør opslagstavlen det nye medlemsunivers Frederikkes Madklub, og derfor tilbyder vi dig den første måned gratis. Så kan du nemt tilgå opslagstavlen igen og samtidig prøve de andre funktioner.

Jeg håber meget du vil være en del af Frederikkes Madklub 🙂

Bliv medlem Tilbage

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar