Proteinboller med spinat – Opskrift på proteinboller lavet med hytteost, spinat, havregryn og æg. Disse boller er glutenfrie og er en sundere og god erstatning for boller med hvedemel og sukker. Bollerne er virkelig nemme og hurtige at bage, og så består de kun af få ingredienser: Hytteost, spinat, glutenfrie havregryn, æg, salt og bagepulver.
Hvis du godt kan lide, at der er lidt bid i, så smager det virkelig godt med solsikkekerner i dejen, men de kan også blot undlades eller skiftes ud med f.eks. græskarkerner, hørfrø eller chiafrø. Jeg bruger glutenfrie havregryn, men almindelige havregryn kan også bruges.
Bollerne kan holde sig på køl i et par dage og kan også fryses ned. Disse proteinboller med spinat kan også bruges som sandwich brød med grønt, dressing og f.eks. stegt kylling og bacon. Prøv også mine sunde boller med havregryn og skyr, grove chokoladeboller eller mine glutenfrie fiberboller. Rigtig god fornøjelse!
Proteinboller med spinat
Ingredienser
Fremgangsmåde
Proteinboller med spinat
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Kom hytteost, spinat, havregryn, æg, bagepulver og salt op i en skål og blend det med en stavblender (eller kom alle ingredienserne i en blender eller foodprocessor).
Lad dejen stå i 10 minutter til den har sat sig, og er blevet lidt mere fast. Vend solsikkekerner i dejen. Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt ca. 10 lige store boller på bagepladen med to skeer (du kan evt. gøre skeerne våde).
Drys evt. med solsikkekerner og bag bollerne i ca. 20-25 minutter til de er gyldne. Lad bollerne afkøle helt inden de skæres igennem. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Helt vildt lækre. Jeg brugte 150g frossen spinat og det fungerede perfekt.
Endnu en favorit
Ej, hvor dejligt at høre!