Pizzaboller – Opskrift på de lækreste pizzaboller med tomatsauce, ost, skinke og pepperoni. Disse pizzaboller eller pizza focaccia er så lækre og nemme at lave. Pizzaboller er jo egentlig bare små tykke pizzaer med fyld, men de er super gode at have med på madpakken, picnic, til en buffet eller som en snack. Pizzabollerne kan sagtens fryses ned, så er det dejligt nemt, hvis man står og skal have et hurtigt måltid. Jeg har lavet en hurtig hjemmelavet tomatsauce til pizzabollerne, men man kan også bare smøre ketchup på eller tomatpure.
Pizzaboller er en super måde at bruge rester op på, da man kan toppe pizzabollerne med alverdens fyld. Her har jeg brugt skinke, pepperoni og revet ost. Det kan også være en rest kylling eller en rest kødsauce. Kom også gerne grøntsager på f.eks. majs, peberfrugt, aubergine eller squash skåret i tern. Jeg har brugt revet mozzarella, men alle andre slags oste kan også bruges. Rigtig god fornøjelse!
Pizzaboller
Ingredienser
DejFremgangsmåde
Dej
Opløs gæren i vandet i en røreskål. Tilsæt olie, mel honning og salt. Ælt dejen på maskine med dejkrog i 5-10 min. eller indtil dejen slipper skålen. Lad dejen hæve i 45 min. ved stuetemperatur.
Del herefter dejen i 12-14 stykker og tril dem til boller. Kom bollerne på 1-2 bageplader med bagepapir. Tryk bollerne lidt flade og lad dem efterhæve i 30 min.
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Blend ingredienserne sammen til tomatsaucen.
Smør tomatsaucen ud på bollerne. Fordel ost, skinke, pepperoni og oregano. Bag pizzabollerne i ca. 15 min. eller indtil gyldne. Server straks
Skriv endelig en kommentar
Jeg vil gerne rose denne opskrift. Min 15 årige søn elsker at få dem med i madpakke. De er stadig lækre efter de har været i fryseren
Det glæder mig at høre 🙂
Mega lækker opskrift. Har lavet dem flere gange nu, og de er lige gode hver gang! Sidst jeg lavede dem, valgte jeg at putte en lille mini mozzarella ind i bollen – det kan helt klart også anbefales