Pistaciekage med ganache – Opskrift på saftig pistaciekage med pistaciecreme, limeskal og ganache af mælkechokolade. Denne kage, som faktisk er en blondie, er simpelthen så lækker med en skøn smag af pistacie og limeskal. En blondie laves med hvid chokolade, i stedet for mørk chokolade, som man bruger i en brownie.
Udover den hvide chokolade, så består kagen af pistaciecreme, limeskal og hakkede pistacienødder. Ovenpå kagen er der et lækkert lag af mælkechokolade ganache samt ekstra hakkede pistacienødder. Pistaciecremen har jeg selv lavet – du kan se min opskrift lige her. Man kan også købe pistaciecremen færdiglavet.
Kagen kan laves dagen inden og er derfor perfekt at servere til dessert til f.eks. påskefrokosten. Prøv også min opskrift på citron blondie med birkes. Rigtig god fornøjelse!
Pistaciekage med ganache
Ingredienser
PistaciekageFremgangsmåde
Pistaciekage
Tænd ovnen på 180 C varmluft.
Smelt smør, chokolade og pistaciecreme i en gryde ved svag varme. Rør sammen til en ensartet masse og lad det afkøle let.
Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende i et par minutter. Pisk mel og salt i dejen. Pisk til en luftig dej i et par minutter. Tilsæt limeskal. Vend chokolade-smør blandingen og hakkede pistacienødder i dejen.
Hæld dejen i en form på 24×24 cm beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 30-35 min. Den må gerne være lidt blød i midten. Stil kagen på køl til den er helt kold. Gerne til dagen efter.
Mælkechokolade ganache
Kom piskefløde og sødmælk i en lille gryde og kog det op til lige under kogepunktet. Kom mælkechokolade i en skål og hæld den varme fløde/mælkeblanding over chokoladen. Lad det stå lidt og rør herefter i midten med en dejskraber til massen samler sig og bliver blank. Stil ganachen på køl i 2 timer eller indtil den er tyk og “smørbar”.
Smør ganachen ud på kagen og drys med hakkede pistacienødder. Skær kagen i passende stykker og server den straks eller opbevar den på køl. Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar
Tak for mange skønne opskrifter!
Hvor køber man/du pistaciecreme?
Tusind tak! Jeg køber det i Meny, men man kan også købe det i andre store supermarkeder eller på nettet 🙂
Hej 😊
Er det usaltede hakkede pistacienødder?
Ja, det er det 🙂